Socata

de Ela68 in Cocktail, 28 Mar 2013 | 2123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12-15 flori de soc
  • 10 litri apa
  • 1,5 kg zahar
  • 4 lamai stoarse
  • 1 lamaie taiata in 4
  • 2 linguri otet de mere
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se spala florile scufundandu-le in apa, nu cu jet, avand grija sa nu se scuture de pe codite si se aseaza intr-un borcan de 10 l.

Spalam lamaile , iar patru dintre ele le stoarcem si le punem peste florile de soc impreuna cu coaja ramasa.

Adaugam zaharul, otetul, apa si lamaia taiata in patru sau chiar felii si amestecam de cateva ori.

Acoperim borcanul cu o farfuriuta si-l lasam 4-5 zile la fermentat, amestecand cel putin o data pe zi. Ne dam seama cand e gata in momentul in care incepe sa se tulbure.

In ziua a cincea, se strecoara si se pune in sticle. In cazul in care nu este indeajuns de acidulata se mai lasa o zi la caldura si in mod cert a doua zi va fi tocmai buna.

Se pastreaza la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

28.03.2013, 20:40

O bautura racoritoare ce ne-o pregatea mama fparte des in copilarie.De sarbatori niciodata nu lipsea de pe masa noastra..Acum foarte, foarte rar facem!

Lavinia 1

28.03.2013, 21:03

Ce pofta imi e

Krystyan Trendy 1

19.05.2014, 23:30

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Smoothie cu iaurt, caise, kiwi, banana si pepene galben