Socata

de Ela68 in Cocktail, 28 Mar 2013 | 1977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12-15 flori de soc
  • 10 litri apa
  • 1,5 kg zahar
  • 4 lamai stoarse
  • 1 lamaie taiata in 4
  • 2 linguri otet de mere
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se spala florile scufundandu-le in apa, nu cu jet,  avand grija sa nu se scuture de pe codite si se aseaza intr-un borcan de 10 l. 
Spalam lamaile , iar patru dintre ele le stoarcem si le punem peste florile de soc impreuna cu coaja ramasa.
Adaugam zaharul, otetul, apa si lamaia taiata in patru sau chiar felii si amestecam de cateva ori.
Acoperim borcanul cu o farfuriuta si-l lasam 4-5 zile la fermentat, amestecand cel putin o data pe zi. Ne dam seama cand e gata in momentul in care incepe sa se tulbure.
In ziua a cincea, se strecoara si se pune in sticle. In cazul in care nu este indeajuns de acidulata se mai lasa o zi la caldura si in mod cert a doua zi va fi tocmai buna.
Se pastreaza la frigider.

 

COMENTARII (18)

Rocsi

Rocsi 1

28.03.2013, 20:40

O bautura racoritoare ce ne-o pregatea mama fparte des in copilarie.De sarbatori niciodata nu lipsea de pe masa noastra..Acum foarte, foarte rar facem!

 Lavinia

Lavinia 1

28.03.2013, 21:03

Ce pofta imi e

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

19.05.2014, 23:30

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!