Socata reteta bunicii

de Ela68 in Cocktail, 28 Mar 2013 | 3108 vizualizari

 

 Socata reteta bunicii

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 12-15 flori de soc
  • 10 litri apa
  • 1,5 kg zahar
  • 4 lamai stoarse
  • 1 lamaie taiata in 4
  • 2 linguri otet de mere
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii


Se spala florile scufundandu-le in apa, nu cu jet, avand grija sa nu se scuture de pe codite si se aseaza intr-un borcan de 10 l.

Spalam lamaile , iar patru dintre ele le stoarcem si le punem peste florile de soc impreuna cu coaja ramasa.

Adaugam zaharul, otetul, apa si lamaia taiata in patru sau chiar felii si amestecam de cateva ori.

Acoperim borcanul cu o farfuriuta si-l lasam 4-5 zile la fermentat, amestecand cel putin o data pe zi. Ne dam seama cand e gata in momentul in care incepe sa se tulbure.

In ziua a cincea, se strecoara si se pune in sticle. In cazul in care nu este indeajuns de acidulata se mai lasa o zi la caldura si in mod cert a doua zi va fi tocmai buna.

Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

28.03.2013, 20:40

O bautura racoritoare ce ne-o pregatea mama fparte des in copilarie.De sarbatori niciodata nu lipsea de pe masa noastra..Acum foarte, foarte rar facem!

Lavinia 1

28.03.2013, 21:03

Ce pofta imi e

Krystyan Trendy 1

19.05.2014, 23:30

minunata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalute de post cu ciuperci
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vin fiert, cu mirodenii