Somon cu arome chinezesti in supa aromata

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 11 Sep 2015 | 781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 4 bucati file de somon cu piele, fara oase
  • o bucata de 2 cm ghimbir proaspat, decojit
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 chili
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lime
  • mix 5 mirodenii chinezesti
  • Pentru supa de taitei:
  • 4 fire ceapa verde, taiate rondele
  • 2 chili, tocati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • o bucata de 2 cm ghimbir proaspat, decojit, ras
  • 1 lingurita mix 5 mirodenii chinezesti
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 900 ml supa de pui bio
  • 200 grame sugar snaps(mazare pastai)
  • 200 grame taitei
  • sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu arome chinezesti in supa aromata:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste fierb in sos si pielea devine crocanta.


Se taie bucatile de peste din loc in loc, pe partea cu piele. Se presara sare, piper si mix de mirodenii chinezesti si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza in tava cu sos si se introduce aceasta in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius, unde va ramane pentru 18 minute.


Intr-o cratita se incalzeste putin ulei si se adauga ceapa verde si chili, apoi ghimbirul si usturoiul. Dupa cateva minute se adauga mixul de condimente si amidonul. Se amesteca, apoi se adauga supa si mazarea. Se aduce la punctul de fierbere si se adauga sos de soia, daca este nevoie. Se adauga taiteii, se acopera si se lasa la fiert cateva minute.


Se serveste supa, impreuna cu bucatile de somon si sosul in care a fost gatit somonul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu arome chinezesti in supa aromata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

12.09.2015, 07:30

interesant

-Licurici- 1

14.09.2015, 12:47

Tare bun!

miki_a 1

14.09.2015, 14:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie la cuptor cu carne de porc si sos de branza a la Jamie Oliver