Somon cu crema de praz

de epurasha2bb in Mancare copii, 19 Feb 2010 | 3305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 rondele somon proaspat
  • 1 fir de praz
  • sare
  • piper
  • rosii uscate
  • busuioc uscat
  • 1 lingura de frisca
  • 1 lamaie
  • 1/2 morcov
  • 1 fir de rozmarin
  • unt pt.uns tigaia
  • ulei de masline extravirgin
  • rosii cherry pt.decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu crema de praz:

Se pune tulpina de praz taiata rondele mici pe o sita la abur si se lasa 10 minute.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul adaugand untul, frisca, sarea si piperul.Astfel obtinem crema de praz de un verde deschis,placut.

Rondelele de somon se pun intr-o tigaie antiaderenta(eu folosesc Doubletta cu triplu strat de teflon), se unge tigaia cu putin unt, se presara putin amestec de rosii uscate si busuioc si putina sare mare, se picura peste peste ulei de masline extravirgin presat la rece, si se pune si 1/2 pahar de apa in care a picurat zeama de praz cand a stat la aburi.Se lasa sa se patrunda, apoi se intoarce cu paleta si pe partea cealalata pana se rumeneste putin.


Servirea:


Servim pe un platou alb in diverse aranjamente, fie desenam din crema de praz un cap, coada si aripioare de peste, ochi din capere, bule de aer din rondele mici de praz, un coral din bucati de morcov fiert si corpul pestelui din rondeaua de somon sau varianta 2 se pune crema de praz deasupra rondelei de somon si se orneaza cu gargarite din rosii cherry si planta din crenguta de rosmarin cu firicele din lamaie si praz.


Pofta buna, este un preparat sanatos si delicios care sigur nu va cade greu, este ideal pentru o cina vesela!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu crema de praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

21.02.2010, 23:14

super !!! cred ca nyu mai e nevoie de desene animate cand ai asemenea farfurie in fata cel mai mult imi plac bulele ., serios .

Teo 1

22.02.2010, 23:01

cata fantezie !

epurasha2bb 1

23.02.2010, 10:16

Multumesc Teo!
Mihaela ma bucur ca ti-au placut bulele, serios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Sandvis surpriza