Somon cu sos rose

de radu_popovici in Somon, 26 Feb 2012 | 3354 vizualizari

 

Combinatia de lamaie si capere este una clasica pentru peste, iar aroma de rozmarin se potriveste bine cu somonul, a carui carne este putin grasa, satioasa si cu personalitate. Vinul rose completeaza si rotunjeste in mod fericit, atat ca savoare cat si coloristic, preparatul.

 

INGREDIENTE

  • 1 file de somon cu piele, circa 300 g 
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin 
  • sare 
  • piper negru, proaspat macinat 
  • 1 fir proaspat de rozmarin 
  • 2 felii de lamaie 
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • firisoare de coaja de lamaie 
  • 2 linguri de vin rose (sau alb) 
  • 2 lingurite de capere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos rose:

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se spala fileurile de somon si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.


Se asaza fileul intr-un platou de dimensiune potrivita. Se ung cu ulei de masline platoul si fileul de somon. Acesta din urma se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza deasupra fileului cele 2 felii de lamaie si firul de rozmarin, se stropeste cu suc de lamaie si vin. Se presara peste fileu caperele. Se acopera platoul cu folie de aluminiu.


Se gateste fileul circa 15 minute (10 minute la fiecare 2-3 cm grosime). Se serveste imediat ce se inlatura folia, stropit cu putin ulei de masline extra virgin, insotit de cate un pahar de vin Rose by Enira 2010.

 

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Rose by Enira 2010

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos rose" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

irena 1

21.03.2012, 09:52

Excelent !
Felicitari!

Zamfira 1

01.04.2012, 22:11

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 22:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot