Somon cu sos rose

de radu_popovici in Somon, 26 Feb 2012 | 6072 vizualizari

 

Combinatia de lamaie si capere este una clasica pentru peste, iar aroma de rozmarin se potriveste bine cu somonul, a carui carne este putin grasa, satioasa si cu personalitate. Vinul rose completeaza si rotunjeste in mod fericit, atat ca savoare cat si coloristic, preparatul.

 

INGREDIENTE

  • 1 file de somon cu piele, circa 300 g 
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin 
  • sare 
  • piper negru, proaspat macinat 
  • 1 fir proaspat de rozmarin 
  • 2 felii de lamaie 
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • firisoare de coaja de lamaie 
  • 2 linguri de vin rose (sau alb) 
  • 2 lingurite de capere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos rose:

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se spala fileurile de somon si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.

Se asaza fileul intr-un platou de dimensiune potrivita. Se ung cu ulei de masline platoul si fileul de somon. Acesta din urma se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza deasupra fileului cele 2 felii de lamaie si firul de rozmarin, se stropeste cu suc de lamaie si vin. Se presara peste fileu caperele. Se acopera platoul cu folie de aluminiu.

Se gateste fileul circa 15 minute (10 minute la fiecare 2-3 cm grosime). Se serveste imediat ce se inlatura folia, stropit cu putin ulei de masline extra virgin, insotit de cate un pahar de vin Rose by Enira 2010.

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Rose by Enira 2010

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos rose" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu ghimbir si usturoi