Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.

de bianca92 in Somon, 29 Aug 2014 | 12607 vizualizari

 

Pestele este un preparat foarte gustos si sanatos, iar din aceasta categorie cel mai mult imi place tonul, somonul sau pastravul. Azi am facut somon in crusta de malai si parmezan. Are un gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati file mici de somon
  • condimente (sare,piper,boia, busuioc,cimbru)
  • 4 linguri faina
  • 3 oua batute bine
  • o cana malai macinat
  • 3 linguri parmezan ras
  • ulei pentru prajit
  • 3/4 cana orez
  • 1/4 cana mazare fiarta.
  • lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.:

Se prepara un amestec de condimente din: o lingura sare, 1/2 lingura piper, 1/2 lingura boia, o lingurita busuioc. Somonul file se condimenteaza cu acest amestec pe ambele parti.

Se pregatesc 3 farfurii: in prima punem faina, in a doua ouale batute bine cu putina sare, iar in a treia vom pune malaiul amestecat cu parmezanul, putina sare si putin cimbru.

Luam fiecare file de somon in parte si il trecem prin cele 3 farfurii astfel: prima data trecem somonul prin faina, apoi prin ou, apoi prin malai. Si pentru a avea o crusta mai groasa se mai trece odata prin ou si din nou prin malai. Procedam la fel cu fiecare file de somon.

Somonul in crusta se prajeste in putin ulei la foc mediu pana crusta devine aurie.

Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert se scurge de apa si se amesteca cu mazarea. Daca mai e nevoie, se adauga sare.

Se pune in farfurii si se serveste cu o felie de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de malai cu garnitura de orez." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:46

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:54

mihaelar63 1

06.05.2017, 08:26

Ce bine ti-a iesit !!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie cu legume chinezesti