Sos de ardei iuti

de Kori in Conserve, 24 Oct 2011 | 4554 vizualizari

 

E facut asa la improvizatie, sper sa tina, ca nu am mai facut, dar ma gandesc ca va tine cu atata ardei iute in el. A fost dureroasa sau mai bine zis usturaciosa rau faza curatatului si tocatului ardeilor iuti, dar se merita, este super gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ardei iuti
  • 2 kg gogosari rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 telina nu mare
  • 1, 5 kg rosii f coapte
  • 500 ml bulion
  • 1 legatura telina verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri sare
  • 10 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ardei iuti:

Am curatat si spalat ceapa, gogosarii si telina. Rosiile le-am spalat si apoi le-am decojit, (erau ultimele din gradina foarte moi).


Apoi a venit faza cu iuuui si vai : am spalat ardeii iuti si pe cei mai marisori i-am curatat de samburi, pe cei mici i-am lasat intregi, doar am taiat jos coditele.


Apoi a doua faza de usturimi : tocatul ardeilor iuti , dar aici am fost smechera : au venit baietii si m-au intrebat cand curatam ardeii iuti de ce plang si eu de colo: pai pt ca asta e treaba de oameni mari si tari si eu nu sunt asa tare:D.Asta le-a gadilat orgoliul masculin si apoi a trebuit chiar sa mediez: unu toaca jumate de ardei iuti si celalalt cealalta jumatate si inca bonus au tocat ei si ceapa si gogosarii si telina si rosiile:))


Deci eu ca o doamna plina de diplomatie ce sunt doar le-am pus toate impreuna intr-o cratita mare cu 3 linguri de ulei la foc.Am mai adaugat bulionul, 10 linguri zahar, sare aprox 3-4 linguri, mai mult sau mai putin dupa gust, telina verde si patrunjelul verde tocate si le-am lasat sa fiarba amestecand din cand in cand pana mi s-a parut mie ca sunt gata (aprox 40-45 de minute).


Apoi am pus sosul fierbinte in borcane curate si uscate , le-am sigilat si le-am pus sa stea la cald o zi.


A doua zi fetita mea a facut si ea ce-i place: le-a dichisit :), dar eu am scris etichetele de data asta, deci nu mai sunt asa caligrafic scrise.


E un sos delicios, adica noua ne place foarte mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Kori 1

25.10.2011, 21:40

multumesc draga Motanule si LA MULTI ANI!!!

Kori 1

25.10.2011, 21:41

ma bucur ca-ti place alinutzika! si nouaaaaa

Kori 1

25.10.2011, 21:42

daaa, rocsi draga, e bun si la ciorbe si la tocanite, la noi se mananca si pe paine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet