Sos pesto clasic

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 6736 vizualizari

 

Serviti alaturi de bucati de carne de pui fripta sau la cuptor, ori peste ...

 

INGREDIENTE

  • 55 gr frunze proaspete de busuioc
  • 55 gr seminte de pin
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 100 ml ulei de masline
  • 55 gr parmezan ras
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto clasic:


  1. Puneti busuiocul intr-un mojar impreuna cu semintele de pin, usturoiul si putin ulei

  2. Zdrobiti-le cu un pisalog pentru a obtine o pasta. Adaugati treptat uleiul ramas, apoi adaugati parmezanul si asezonati dupa gust cu sare si piper

  3. Ca o alternativa puteti pune busuioc, semintele de pin, usturoiul, ulei de masline intr-un blender mic amestecindu-le pt a obtine o pasta omogena.

  4. Puteti pastra sosul pesto in frigider, intr-un borcan cu capac acoperit cu un strat subtire de ulei maximum o saptamina


Variante: Pentru cei carora nu le place busuiocul. Puteti folosi patrunjel 25 gr si busuioc 25 gr

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto clasic" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bucataras 1

24.09.2009, 13:14

angelaaa, foto, reteta pls

elena1988 1

08.02.2011, 14:25

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

de RODIMUR 4

ieri la 18:40

Rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n 6

ieri la 15:26

Desert american apple pie

de Oana 8

ieri la 15:25

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume