Sote de morcovi

de kamy in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 24334 vizualizari

 

nu am mai facut demult si cum m-am cam saturat de carne....

 

INGREDIENTE

  • 0,500 gr.morcovi
  • 1 lg.unt
  • 1 ling.zahar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi:

  Morcovii i-am spalat,i-am curatat,i-am taiat bucati mari asa incat sa intre de-a lungul in robotul de bucatarie.I-am ras cat mai mare si i-am pus intr-o tigaie adanca cu o lg de unt.I-am calit putin si am adaugat 2-3 lg.apa am pus capacul si am dat focul mic.Numai cand scade apa de tot se mai adauga inca 2-3 lg.daca e nevoie.

Intr-un ibric am pus ling.de zahar la caramelizat si am stins cu putina apa.

Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga zaharul diluat,cateii de usturoi si sare dupa gust.Cand soteul e gata nu trebuie sa aiba lichid.

Se presara patrunjel,daca doriti.

Se poate manca garnitura la orice

Eu l-am mancat simplu iar restul familiei, cu tocanita de pipote si inimi.

pofta buna!!!!

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

morcovii se pot taia rondele sau julien.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Orez armenesc