Sote de morcovi

de T I M E A in Mancaruri de legume, 31 Mar 2015 | 1807 vizualizari

 

Morcovii imi plac mult de tot in orice mancare si pot sa zic ca rareori lipsesc dintr-o mancare gatita. Acum morcovul a fost gatit el asa singur in asa fel incat sa fie vedeta farfuriei :) .

Incercati si voi un sote de morcovi cu unt si cu siguranta o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 5 morcovi mari
  • 2 linguri unt
  • sare si piper
  • 250 ml supa de legume ( puteti fierbe apa cu un cub de legume daca nu aveti supa)
  • patrunjel verde
  • Pentru servit
  • 4 buc pulpe de pui
  • ulei de masline
  • o lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • o lingurita boia de ardei -
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi:

Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase.


Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 10 minute amestecand din cand in cand.


Turnam peste morcovi supa de legume si lasam sa fiarba pana scade lichidul.


Luam de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.


Putem servi morcovii sote cu pulpe de pui pe care ii gatim astfel:


– amestecam intr-un bol un pic de ulei de masline cu sare, piper si boia de ardei si dam bucatile de carne prin uleiul aromat (ideal e sa stea asa minim o ora la frigider, dar nu e obligatoriu, mai ales daca nu aveti timp)


– asezam bucatile de carne intr-o tava, intepam carnea din loc in loc si bagam cate o felie de usturoi in fiecare gaura.


– acoperim tava cu folie de Al si o dam la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute, apoi indepartam folia si mai bagam la cuptor aprox 20 de minute sau pana se rumeneste carnea deasupra.


Servim mancarea calda!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Carmen_g 1

01.04.2015, 17:30

Foarte buni

adry88 1

02.04.2015, 17:20

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
sote de morcovi cu ficatei pt pitici