Sote de morcovi

de T I M E A in Mancaruri de legume, 31 Mar 2015 | 2548 vizualizari

 

Morcovii imi plac mult de tot in orice mancare si pot sa zic ca rareori lipsesc dintr-o mancare gatita. Acum morcovul a fost gatit el asa singur in asa fel incat sa fie vedeta farfuriei :) .

Incercati si voi un sote de morcovi cu unt si cu siguranta o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 5 morcovi mari
  • 2 linguri unt
  • sare si piper
  • 250 ml supa de legume ( puteti fierbe apa cu un cub de legume daca nu aveti supa)
  • patrunjel verde
  • Pentru servit
  • 4 buc pulpe de pui
  • ulei de masline
  • o lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • o lingurita boia de ardei -
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi:

Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase.


Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 10 minute amestecand din cand in cand.


Turnam peste morcovi supa de legume si lasam sa fiarba pana scade lichidul.


Luam de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.


Putem servi morcovii sote cu pulpe de pui pe care ii gatim astfel:


– amestecam intr-un bol un pic de ulei de masline cu sare, piper si boia de ardei si dam bucatile de carne prin uleiul aromat (ideal e sa stea asa minim o ora la frigider, dar nu e obligatoriu, mai ales daca nu aveti timp)


– asezam bucatile de carne intr-o tava, intepam carnea din loc in loc si bagam cate o felie de usturoi in fiecare gaura.


– acoperim tava cu folie de Al si o dam la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute, apoi indepartam folia si mai bagam la cuptor aprox 20 de minute sau pana se rumeneste carnea deasupra.


Servim mancarea calda!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Carmen_g 1

01.04.2015, 17:30

Foarte buni

adry88 1

02.04.2015, 17:20

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
sote de morcovi cu ficatei pt pitici