Souffle de spanac

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2012 | 2408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100g cascaval ras
  • 200g spanac fiert si scurs
  • 4 linguri cu faina (rase)
  • 60g unt(margarina)
  • 250-300ml lapte
  • sare
  • piper
  • Pentru uns vasul-margarina si pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de spanac:

Se pune intr-o cratita mai incapatoare untul ca sa se topeasca dar nu sa se arda. Se adauga faina, se prajeste cateva secunde si se stinge cu lapte amestecand continuu, avand grija sa nu faca cocoloase. Cand pasta se face ca o smantana mai groasa se da jos de pe foc si se pune intr-o cratita mai mare cu apa rece. Cand s-a racit se adauga galbenusurile separate de albus, dar se pun cate unul, apoi amestecand pana se incorporeaza. Adaugam pe celalalt astfel incat se pun toate cele 4 galbenusuri. Se adauga sare, piper, jumatate din cantitatea de cascaval ras, spanacul bine scurs tocat cu cutitul, nu la blendar si la sfarsit se pun albusurile spuma tare. Se amesteca de jos in sus.


Se ia un vas rezistent la foc sau o tava mai mica asa cum am avut eu care trebuie sa fie unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se pune souffleul in tava si deasupra se pune restul de cascaval ras. Sta la cuptor 45 de minute la 180 grade (cuptorul preincalzit) si este gata cand si compozitia din mijloc se va ridica in sus si va fi frumos rumenit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Mihaela11_jo 1

01.11.2012, 16:16

Foarte aromat

Sylvia 1

02.11.2012, 12:40

imi place orice este cu spanac !

MIUTA 1

02.11.2012, 14:45

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti