Spaghete carbonara, reţetă adaptata

de Ela68 in Spaghete, 14 Ian 2014 | 79666 vizualizari

 

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, las la latitudinea fiecaruia alegerea ingredientelor. Dupa ce le-am preparat de multe ori, mi-am dat seama de faptul ca sunt destul de grele, asadar concluzia (mea) e una singura : le recomand fara smantana. Ies mai light si starea de dupa este mult mai confortabila. Faceti abstractie ca am enumerat-o la ingrediente, eu asa le voi prepara de azi inainte, fara smantana. Referitor la partea cu ouale crude, nu va ingrijorati, cand se combina cu spaghetele fierbinti, abia strecurate de apa in care au fiert, se coaguleaza aproape instantaneu. Dar nu-mi fac probleme din punctul asta de vedere, doar mancati Tiramisu!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spaghete (folosesc Barilla )
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 250 gr bacon crud
  • 200 ml smantana lichida (optional )
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr grana padano (sau parmezan )
  • frunze de salvie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă adaptata:

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

1. Baconul taiat felii se pune la rumenit intr-o tigaie timp de 4-5 minute. Pentru un plus de aroma se adauga doi, trei catei de usturoi.

2. Galbenusurile se bat intr-un castron, se adauga smantana (sau nu, daca le preferati fara) si se amesteca cu parmezanul dat pe razatoarea mica. Se opresc 2-3 linguri de parmezan pentru decor.

3. Se fierb pastele cu 1 lingurita de sare conform instructiunilor de pe pachet, iar cand sunt gata se scurg bine si se toarna peste ele amestecul de parmezan si kaiserul rumenit bine. Se amesteca bine pana ce oul este bine coagulat. Cine doreste o aroma deosebita, poate adauga cateva frunze de salvie proaspata.Noua ne place mult aroma si se potriveste foarte bine.

4. Se servesc fierbinti cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti alla carbonara