Spaghete carbonara, reţetă adaptata

de Ela68 in Spaghete, 14 Ian 2014 | 79586 vizualizari

 

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, las la latitudinea fiecaruia alegerea ingredientelor. Dupa ce le-am preparat de multe ori, mi-am dat seama de faptul ca sunt destul de grele, asadar concluzia (mea) e una singura : le recomand fara smantana. Ies mai light si starea de dupa este mult mai confortabila. Faceti abstractie ca am enumerat-o la ingrediente, eu asa le voi prepara de azi inainte, fara smantana. Referitor la partea cu ouale crude, nu va ingrijorati, cand se combina cu spaghetele fierbinti, abia strecurate de apa in care au fiert, se coaguleaza aproape instantaneu. Dar nu-mi fac probleme din punctul asta de vedere, doar mancati Tiramisu!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spaghete (folosesc Barilla )
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 250 gr bacon crud
  • 200 ml smantana lichida (optional )
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr grana padano (sau parmezan )
  • frunze de salvie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă adaptata:

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

1. Baconul taiat felii se pune la rumenit intr-o tigaie timp de 4-5 minute. Pentru un plus de aroma se adauga doi, trei catei de usturoi.

2. Galbenusurile se bat intr-un castron, se adauga smantana (sau nu, daca le preferati fara) si se amesteca cu parmezanul dat pe razatoarea mica. Se opresc 2-3 linguri de parmezan pentru decor.

3. Se fierb pastele cu 1 lingurita de sare conform instructiunilor de pe pachet, iar cand sunt gata se scurg bine si se toarna peste ele amestecul de parmezan si kaiserul rumenit bine. Se amesteca bine pana ce oul este bine coagulat. Cine doreste o aroma deosebita, poate adauga cateva frunze de salvie proaspata.Noua ne place mult aroma si se potriveste foarte bine.

4. Se servesc fierbinti cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana