Am papat si copii cate 2 portii ,sa mai zic ceva........................doar sant cu ciuperci
Se pune apa la fiert cu sare ,cand da in clocot se pun spaghetele si 3 linguri de ulei (uleiul are rolul ,de a nu le lasa sa se lipeasca intre ele)se fierb 8-10 minute.
Se pregateste sosul pentru spaghete:
Se curata ceapa si se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei 2-3 minute, dupa care se pun ciupercile,ardeiul,rosia si frunza de telina(da un gust super bun,dar sa nu fie prea mult)
Ciupercile se scurg de apa din cutie si se toaca si ele sau cel mai bine se taie marunt(eu le-am tocat pt a evita comentariile juriului) Se toaca si rosia decojita , ardeiul rosu si frunza de telina (1 tulpina mica)
Se amesteca toate se condimenteaza cu sare, piper si putin oregano iar la final se pune pasta de tomate
Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pun spaghetele scurse de apa in sos ,se amesteca bine toate.
Se pot servi atat calde cat si reci.