Spaghete cu ciuperci (post)

de nadina73 in Mancaruri de post, 24 Noi 2010 | 45124 vizualizari

 

Am papat si copii cate 2 portii ,sa mai zic ceva........................doar sant cu ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 200 spaghete
  • putina sare
  • 3 linguri ulei
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 1 cutie conserva ciuperci champinion
  • 1 cutie pasta de tomate(420G)
  • 1 rosie mare
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 2 linguri ulei masline
  • frunza de telina(1 fir mic)
  • 1/2 lingurita oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu ciuperci (post):

Se pune apa la fiert cu sare ,cand da in clocot se pun spaghetele  si 3 linguri de ulei (uleiul are rolul ,de a nu le lasa sa se lipeasca intre ele)se fierb 8-10 minute.

Se pregateste sosul pentru spaghete:

Se curata ceapa si se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei 2-3 minute, dupa care se pun ciupercile,ardeiul,rosia si frunza de telina(da un gust super bun,dar sa nu fie prea mult)

Ciupercile se scurg de apa din cutie si se toaca si ele sau cel mai bine  se taie marunt(eu le-am tocat pt a evita comentariile juriului) Se toaca si rosia decojita , ardeiul rosu si frunza de telina (1 tulpina mica)

Se amesteca toate se condimenteaza cu sare, piper si putin oregano iar la final se pune pasta de tomate

Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pun spaghetele scurse  de apa in sos ,se amesteca bine toate.

Se pot servi atat calde cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ciuperci (post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (27)

mariac 1

26.11.2010, 19:25

nadina73 1

01.12.2010, 02:28

mihaelale spala masina de vase

nadina73 1

01.12.2010, 02:29

multumesc mult gasca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar