Spaghete cu rosii coapte

de La Ancuta in Spaghete, 31 Aug 2011 | 4430 vizualizari

 

Probabil ca stiti deja cat de mult imi plac pastele. Sunt bune, se prapara repede si te scot deseori din incurcatura. Asa a fost si cu aceste spaghete, facute in mare graba, dupa o zi de munca :). Rezultatul a fost o masa delicioasa, fara bataie de cap.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet spaghete
  • ~20 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri cascaval ras (sau orice alta branza)
  • 1 lingura unt
  • busuioc
  • sare, piper
  • praf de chili (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu rosii coapte:

Spalam rosiile si le taiem pe jumatate. Condimentam cu sare si piper si adaugam 1 lingura ulei de masline si pesmetul. Amestecam bine, fara a zdrobi rosiile.

Punem rosioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana 15-20 de minute.

Intre timp fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Separat punem untul intr-o tigaie incapatoare si adaugam usturoiul taiat feiute subtiri. Lasam cateva minute iar apoi stingem cu jumatatea de pahar de vin. Lasam sa fiarba 5 minute.

Adaugam in tigaie jumatate din rosiile coapte si le zdrobim cu dosul lingurii.
Lasam 1-2 minute sa fiarba iar apoi adaugam restul rosiilor si busuiocul tocat marunt. Daca va place mai picant puteti adauga si putin praf de chili.

La final adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele si stingem focul. Scurgem pastele si le amestecam cu sosul din tigaie. Adaugam branza rasa si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Servim calde. Va garantez ca au fost o bunatate :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si rosii