Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.

de lilik in Spaghete, 13 Oct 2012 | 3496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghete n°5
  • 500-600 gr dovlecei(2-3)
  • parmezan ras dupa gust
  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa rosie
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • sare,piper
  • ulei de masline.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.:

Spalam rosiile,le stergem si le punem intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu,pe care o inchidem la capete(sa nu iasa zeama lasata de rosii),apoi o dam la cuptor la 200° pana pielea rosiilor incepe sa se crape(10 minute circa).

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca,apoi decojim fiecare rosie in parte,dupa care le trecem la blender sau le taiem cubulete.

Ceapa o curatam si o tocam marunt,apoi o punem cu 3 linguri de ulei la innabusit,iar cand incepe sa prinda culoare punem rosiile maruntite,oregano si 2 pahare cu apa.Lasam la foc potrivit,amestecand din cand in cand.

Intre timp dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem,cu tot cu coaja,apoi ii prajim in ulei incins pe ambele parti,dupa care ii scoatem pe hartie absorbanta si ii presaram cu sare.

In acest timp punem si o oala cu apa sarata pe foc,ca sa fierbem spaghetele.

Cand sosul de rosii incepe sa se ingroase,potrivim de sare si piper si punem 2-3 frunze de busuioc rupte in 2,amestecam,mai lasam 5 minute,dupa care adaugam dovleceii prajiti si dam deoparte.

Cand apa clocoteste punem spaghetele la fiert dupa instructiunile de pe punga si le lasam sa fiarba cu 2 minute mai putin decat timpul indicat,apoi le scurgem si le punem in tigaia cu sos,impreuna cu un polonic din apa in care au fiert,le amestecam cu sosul si le mai lasam pe foc pana sunt gata(adica inca 1-2 minute),apoi dam deoparte,punem parmezan ras(dupa gust),amestecam si putem forma portiile.

Le servim calde,cu mare pofta!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti alla carbonara