Spaghete cu vongole

de Adele in Spaghete, 16 Mai 2015 | 1301 vizualizari

 

Ai mei toti din casa is mari iubitori si consumatori de fructe de mare, numai eu nu sunt o mare fana dar din cand in cand ma bucur sa pregatesc cate ceva simplu si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghetti.
  • 1 catel de usutroi.
  • ardel iute uscat.
  • menta.
  • lamaie.
  • vin alb (20 ml).
  • ulei de masline 3 linguri.
  • piper.
  • vongole congelate.(100 gr)
  • sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu vongole:

Pentru inceput se pune o oala incapatoare cu apa la fiert, se adauga o lingura de sare.


Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se lasa la incalzit se adauga catelul de usturi pisat, ardelul iute si se lasa la prajit 1-2 minute, dupa care se pun vongolele si se acopera cu un capac, se adauga vinul alb si se asteapta se sa vaporeze, se adauga felii subtiri de coaja de lamaie si un pic de zeama, menta, sare, piper macinat, se scoate usturoiul si se da tigaia la o parte.


Intre timp ce apa fierbe se pune pasta la fiert pentru 6-7 minute, se scoate si se adauga peste sos se pune din nou pe foc si se adauga si restul de ulei, pasta trebuie sa fie mai cruda, se ia un polonic de apa fiarta si se toarna peste, se amesteca bine si pentru 2-3 minute la foc mare se termina de copt amestecand bine. Se serveste imediat, pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

In loc de vongole cngelate puteti folosi si cele proaspete (cu siguranta mult mai bune).

2

Puteti inlocuii menta cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu vongole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Adele 1

17.05.2015, 16:48

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:20

Adele 1

18.05.2015, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti pesto alla genovese