Spaghete cu vongole si garizi

de aditochi in Spaghete, 5 Iun 2013 | 2068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • spaghete-100gr
  • garizi-100 gr
  • vongole-50 gr
  • usturoi 2 catei
  • rosii 100 gr
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu vongole si garizi:

Ma gândesc de ceva timp la o rețetă în care sa combin delicioșii garizi din Marea Neagra cu paste. Eu abia am aflat de acest concurs și n-am mai pierdut nicio clipa,mi-am înșfăcat minciogul am pus mana pe telefon,am sunat câțiva prieteni și n-am mai făcut nicio oprire pana pe plaja.Era de asteptat ca n-o sa pierd eu ocazia asta sa fac cunoscuta o reteta delicioasa dar chiar si asa, sa nu oprim noi sa bem cateva beri,asta da pacat.Ne-am oprit la un bar pe plaja,am servit regulamentar 2-3 beri si lenevind in soare mi-a venit ideea ca in aceasta reteta s-ar integra de minune si niste vongole,ca prea erau garizii aia in centrul atentiei.Am scos si vongolele din nisip,am calarit si digurile dupa garizi ca si aici e un secret nu oricine stie a-i captura pentru ca in perioada asta cand marea nu e mereu calma si ascultatoare,mititeii de ei sunt sfiosi si se ascund.Dupa toate operatiunile astea,unele in graba altele pe indelete facute am mai tras un mic ocol prin piata de unde am cumparat cateva rosioare,cherry le zic elevatii si direct acasa cu mine ca deja se termina ziua si eu mai aveam multa treaba de facut.Am pus pastele la fiert,nu ca vreau sa periez pe cineva dar chiar erau Barilla si sa te tii ca le aveam si-n casa,am pus tigaia pe foc,in ea am facut pierdut un cub decent de unt si in untul topit am calit usturoiul,fara a-l arde.Se trag si rosiile in tigaie dar sa nu se exagereze.sa ramana intregi,sa-si păstreze demnitatea.Am aruncat in tigaie vongolele si garizii pe care i-am spalat foarte bine de nisip. Cand vongolele casca de oboseala si garizii se înroșesc in obrăjori se arunca pastele in tigaie si se lasa putin sa-și împartă aromele.Arome pe care le potentam si noi cu putina sare si piper dupa gust.Acum e momentul sa dau o fuga-n "gradina" si sa aduc o frunza cocheta de busuioc."Gradina" este un ghiveci pe care-l am in balcon,in care mi-am plantat diferite plante aromatice si din pacate a iesit un singur fir de busuioc de care eu sunt foarte mandru si care m-a servit de multe ori fara a-l interesa integritatea sa.Le-am cuibarit in farfurie,le-am facut si-o sedinta foto pe masura,le-am mai adus si un elogiu...eee dar gata! In burta cu ele! Si asta a fost...pana data viitoare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu vongole si garizi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Patricia Iordache 1

07.06.2013, 15:05

Gata, te-am votat si eu!Tare mult mi-a placut prezentarea preparatului si "povestioara". Mult succes!

aditochi 1

07.06.2013, 15:11

multumesc mult.Pai pe povestioara m-am bazat si eu si pe faptul ca am facut reteta cu ingrediente adunate de mine.Speram sa conteze mai mult dar avand in vedere sistemul concursului n-au nicio valoare.Poza stiu ca nu e foarte reusita dar nu am mai avut timp.Acum as face putin altfel prezentarea...

Panacris 1

11.06.2013, 11:19

Votat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Salata cu paste si ton