Spaghete cu vongole si garizi

de aditochi in Spaghete, 5 Iun 2013 | 3351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • spaghete-100gr
  • garizi-100 gr
  • vongole-50 gr
  • usturoi 2 catei
  • rosii 100 gr
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu vongole si garizi:

Ma gândesc de ceva timp la o rețetă în care sa combin delicioșii garizi din Marea Neagra cu paste. Eu abia am aflat de acest concurs și n-am mai pierdut nicio clipa,mi-am înșfăcat minciogul am pus mana pe telefon,am sunat câțiva prieteni și n-am mai făcut nicio oprire pana pe plaja.Era de asteptat ca n-o sa pierd eu ocazia asta sa fac cunoscuta o reteta delicioasa dar chiar si asa, sa nu oprim noi sa bem cateva beri,asta da pacat.Ne-am oprit la un bar pe plaja,am servit regulamentar 2-3 beri si lenevind in soare mi-a venit ideea ca in aceasta reteta s-ar integra de minune si niste vongole,ca prea erau garizii aia in centrul atentiei.Am scos si vongolele din nisip,am calarit si digurile dupa garizi ca si aici e un secret nu oricine stie a-i captura pentru ca in perioada asta cand marea nu e mereu calma si ascultatoare,mititeii de ei sunt sfiosi si se ascund.Dupa toate operatiunile astea,unele in graba altele pe indelete facute am mai tras un mic ocol prin piata de unde am cumparat cateva rosioare,cherry le zic elevatii si direct acasa cu mine ca deja se termina ziua si eu mai aveam multa treaba de facut.Am pus pastele la fiert,nu ca vreau sa periez pe cineva dar chiar erau Barilla si sa te tii ca le aveam si-n casa,am pus tigaia pe foc,in ea am facut pierdut un cub decent de unt si in untul topit am calit usturoiul,fara a-l arde.Se trag si rosiile in tigaie dar sa nu se exagereze.sa ramana intregi,sa-si păstreze demnitatea.Am aruncat in tigaie vongolele si garizii pe care i-am spalat foarte bine de nisip. Cand vongolele casca de oboseala si garizii se înroșesc in obrăjori se arunca pastele in tigaie si se lasa putin sa-și împartă aromele.Arome pe care le potentam si noi cu putina sare si piper dupa gust.Acum e momentul sa dau o fuga-n "gradina" si sa aduc o frunza cocheta de busuioc."Gradina" este un ghiveci pe care-l am in balcon,in care mi-am plantat diferite plante aromatice si din pacate a iesit un singur fir de busuioc de care eu sunt foarte mandru si care m-a servit de multe ori fara a-l interesa integritatea sa.Le-am cuibarit in farfurie,le-am facut si-o sedinta foto pe masura,le-am mai adus si un elogiu...eee dar gata! In burta cu ele! Si asta a fost...pana data viitoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu vongole si garizi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Patricia Iordache 1

07.06.2013, 15:05

Gata, te-am votat si eu!Tare mult mi-a placut prezentarea preparatului si "povestioara". Mult succes!

aditochi 1

07.06.2013, 15:11

multumesc mult.Pai pe povestioara m-am bazat si eu si pe faptul ca am facut reteta cu ingrediente adunate de mine.Speram sa conteze mai mult dar avand in vedere sistemul concursului n-au nicio valoare.Poza stiu ca nu e foarte reusita dar nu am mai avut timp.Acum as face putin altfel prezentarea...

Panacris 1

11.06.2013, 11:19

Votat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Salata cu paste si ton