Spaghetti Carbonara cu smantana

de oO_ acnA _Oo in Spaghete, 28 Sep 2012 | 11581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spachetti ( eu folosesc Barilla spachetti nr. 5 cutie 500g )
  • 400 g bacon (kaiser)
  • 400 g smantana ( smantana de gatit )
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri ulei de masline
  • cascaval clasic 200 g
  • mozzarella 100g
  • piper proaspat macinat (dupa gust )
  • busuioc uscat
  • patrunjel (decor)
  • 1 catel mare usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Carbonara cu smantana:

Se pune la fiert apa cu sare si o lingura ulei de masline, cand da in clocot se adauga pastele si se fierb "al dente " (10 min) .

Intre timp ne ocupam de sos : taiem baconul fasii (sau cubulete ), le rumenim impreuna cu usturoiul taiat fulgi apoi adaugam amestecul de galbenus de ou cu smantana si putin cascaval ras. Daca baconul este prea sarat nu mai adaugam sare dar daca nu e  atunci adaugam dupa gust  si la final aruncam  un praf de piper proaspat macinat .

Lasam sosul sa dea in cateva colote, la foc mic, amestecand pana incepe sa se ingroase apoi luam  de pe foc tigaia si adaugam pastele fierte deja si scurse de apa.

Amestecam bine si adaugam din abundenta mozzarella, restul de cascaval, putin patrunjel tocat, 2 linguri ulei de masline  si putin busuioc uscat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu pui si smantana