Spaghetti Carbonara cu smantana

de oO_ acnA _Oo in Spaghete, 28 Sep 2012 | 11531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spachetti ( eu folosesc Barilla spachetti nr. 5 cutie 500g )
  • 400 g bacon (kaiser)
  • 400 g smantana ( smantana de gatit )
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri ulei de masline
  • cascaval clasic 200 g
  • mozzarella 100g
  • piper proaspat macinat (dupa gust )
  • busuioc uscat
  • patrunjel (decor)
  • 1 catel mare usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Carbonara cu smantana:

Se pune la fiert apa cu sare si o lingura ulei de masline, cand da in clocot se adauga pastele si se fierb "al dente " (10 min) .

Intre timp ne ocupam de sos : taiem baconul fasii (sau cubulete ), le rumenim impreuna cu usturoiul taiat fulgi apoi adaugam amestecul de galbenus de ou cu smantana si putin cascaval ras. Daca baconul este prea sarat nu mai adaugam sare dar daca nu e  atunci adaugam dupa gust  si la final aruncam  un praf de piper proaspat macinat .

Lasam sosul sa dea in cateva colote, la foc mic, amestecand pana incepe sa se ingroase apoi luam  de pe foc tigaia si adaugam pastele fierte deja si scurse de apa.

Amestecam bine si adaugam din abundenta mozzarella, restul de cascaval, putin patrunjel tocat, 2 linguri ulei de masline  si putin busuioc uscat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti bolognese