Spaghetti de pui cu praz si zuchinni

de Sylvia in Pui, 20 Mai 2010 | 3807 vizualizari

 

Este o mancare foarte aromata si cu putine calorii, ideala pentru programele de slabit sau atunci cand vrem sa mancam ceva mai lejer.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • un file de piept de pui,
  • o lingurita de ulei de masline, 
  • un fir de praz de la care utilizam partea alba
  • 1 zuchinni.
  • Mai avem nevoie de
  • sare,
  • o jumatate de ardei iute,
  • putin ghimbir pudra sau proaspat ras ( eu am folosit pudra),
  • o frunza de salvie  
  • 150 ml de supa de legume
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti de pui cu praz si zuchinni:

Se taie atat pieptul de pui cat si prazul si zuchinni in felii subtiri si lungi, de unde vine si denumirea de spaghetti , la zuchinni si praz taiem prima data in bucati de 5-6 cm ca sa nu iasa prea lungi.  Punem in wok la incins lingurita de ulei si imediat adaugam spaghetiile de pui si legume, condimentam cu sare, ghimbir, si amestecam din cand in cand cu o spatula timp de 5 minute. In timpul asta preparam supa de legume din 150 ml de apa, putin delikat de legume sau amestec natural de legume ( eu am pus vegeta mea naturala)  si o jumatate de ardei iute taiat bucatele mici.

 Dupa cele 5 minute adaugam in wok si supa de legume si frunza de salvie taiata marunt si  mai lasam 2 minute sa fiarba la foc iute . Se serveste fierbinte, cu o felie de paine prajita. Ghimbirul ii da o aroma aparte si combinatia cu legumele este una foarte reusita. Am gasit aceasta reteta pe un site si are si un filmulet de realizare, il voi atasa  in viitor pentru a fi si mai usoara prepararea.Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti de pui cu praz si zuchinni" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu taitei de orez