Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei

de Julie in Spaghete, 28 Iul 2010 | 4308 vizualizari

 

Sau,cum ar spune italienii: "Spaghetti con salsa di melanzane e zucchine"

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sare, vegeta, piper, boia dulce
  • busuioc verde, cimbru,dafin,patrunjel
  • spaghetti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei:

Dovlecelul si vanata ,se curata de coaja si se taie in cuburi mai mari.

Vanata se poate lasa si cu coaja.

Se calesc apoi in 2 linguri ulei pana cand se inmoaie. Saram si piperam.

Separat ,calim intr-o lingura cu ulei, usturoiul taiat felii si ardeiul iute taiat rondele.

Adaugam rosiile,decojite si tocate cuburi mici, o foaie de dafin,boia dulce.

Calim 4-5 minute.

Sosul obtinut, il turnam peste vinetele si dovleceii caliti mai devreme.

Punem sare, vegeta, busuioc verde cimbru-dupa gust.

Mai calim1-2 min. si oprim focul.



Fierbem pastele in apa cu sare,8-10 min

Le scurgem si le clatim cu mai multe ape reci. Adaugam o lingura cu ulei de masline si putin busuioc si patrunjel verde si amestecam.



Servim pastele ,cu sos cald cu vinete si dovlecei.



O mancare numai buna pentru o zi de post!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti in sos, cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (20)

jolygina 1

28.07.2010, 22:44

mena29 1

29.07.2010, 10:22

Julie,

Julie 1

29.07.2010, 11:14

Joly, pofta buna! Mena,multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de caracoles cu ton