Spanac cu oua ochiuri in forma de lut

de kamy in Mancaruri de legume, 19 Oct 2010 | 2746 vizualizari

 

Sabina e alergica la albus prajit(nu poate manca oua ochiuri sau omleta)asa ca,am luat din Tg.Olarilor forma aceasta,pe care o folosesc chiar des.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • lapte
  • usturoi
  • faina
  • 4 oua
  • unt
  • sare,piper,vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu oua ochiuri in forma de lut:

Spanacul il spalam bine,alegem frunzele si il punem in apa clocotita cu sare,sa fiarba.Cand e gata(il simtim mai moale intre degete...dar nu fleoasca)il punem intr-o sita sa se scurga(nu aruncam zeama rezultata) dupa care il tocam bine si cat mai fin cu tocatorul de vinete(am incercat o data sa-l toc cu robotul dar nu-mi place...iese prea ...pasta...si vinetele la fel).


SPANACUL:


Punem pe foc o cratita de 2.5 l cu 5-6 lg.ulei,2 lg.faina si amestecam putin pana incepe sa fiarba dupa care adaugam spanacul tocat,amestecam bine si punem peste,zeama care a ramas de cand s-a scurs spanacul,dupa care adaugam lapte,lasam sa fiarba,amestecand incontinuu pana ajunge la consistenta unei smantani mai groase.La sfarsit adaugam usturoiul pisat,sare si vegeta dupa gust si mai lasam sa dea in 2-3 clocote.


OUALE OCHI:


Forma de lut am tinut-o 20-30 min in apa,am sters cu un servetel surplusul de apa din scobituri si le-am uns cu unt.In doua dintre ele(ale mele) am pus felIi subtiri de carnat afumat si gogosar dupa care am spart ouale peste ele.Le-am sarat si piperat pe ale mele si am introdus forma in cuptorul incins unde le-am lasat 8 min(depinde de foc)


Orezul imi place ff mult asa ca l-am avut si pe el ca garnitura.


POFTA BUNA!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu oua ochiuri in forma de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kamy 1

29.05.2011, 21:34

elena...multumesc

adry88 1

30.05.2011, 21:36

tare bun

kamy 1

30.05.2011, 21:57

eduard....mersic

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi