Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

de simona72 in Pui, 20 Iul 2018 | 4469 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
Ma alatur si eu cu drag acestei provocari. Admir si felicit pe fiecare in parte ce se implica pentru a promova bucataria romaneasca, dar in aceeasi masura si pe cei indrazneti si plini de inovatii.
Desigur ca atunci cand vine vorba de carne tocata, se pot face multe variante, nu doar ardei umpluti. Pana la urma se pot umple foarte mule legume: rosii, dovlecei, vinete, de ardei nu mai vorbim, doar ei sunt cei mai cunoscuti. Initial am vrut sa aleg alta leguma, dar am ramas pe ardei pentru ca nu am amintiri prea placute despre ei. Nu am fost si nu sunt nici acum un mare fan al ardeilor umpluti. Cand eram copila, erau asa, ca un vis urat de vara :)) Apoi am crescut si na, gusturile s-au diversificat, am acceptat mancarea asta, dar rar…o data pe an. Imi aduc aminte ca cei mai buni ardei mi s-au parut cei facuti de mama, dar nu oricum. A facut o umplutura de carne ca pentru sarmale si a umplut cu ea ardei, dovlecei, iar din ce a ramas a facut si cateva sarmale. A pus totul intr-o oala de lut, a adaugat multe rosii si a fiert la foc mic, in cuptor. In felul acesta ardeii imprumuta diferite arome de la celelalte legume, mai ales de la varza acra de la sarmale…
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci cand coacem ardeiul, acesta se transforma total. Ei, varianta asta de ardei copt si apoi umplut este absolut delicioasa! Ardeiul devine dulce, iar in combinatie cu carnea si legumele transformarea este spectaculoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei grasi galbeni
  • 100-120 gr piept de pui
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 rosie de gradina
  • 2 pumni de galbiori
  • 1 cub mic de unt
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Cimbrisor
  • Pentru sos:
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 graunte de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 praf de chili
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de dovleac(optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori:

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor.

Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de floarea soarelui. Se da prin masina de tocat carnea de pui si se adauga peste ceapa calita. Amestecam cu o lingura de lemn in asa fel incat sa se desfaca carnea si sa se caleasca uniform. Cand carnea s-a calit si zeama lasata s-a evaporat, adaugam rosia curatata de coaja si taiata cubulete. Lasam la foc inca 3-4 minute. Asezonam cu sare, piper si cimbrisor uscat. Dam deoparte umplutura, iar in aceeasi tigaie punem 1 lingura de ulei cu un cub mic de unt. Adaugam ciupercile (galbiorii) si ii calim la foc iute pana se inmoaie si apa lasata scade de tot. La final ii pudram cu putina sare si cimbrisor uscat. O parte din galbiori ii punem peste carne, iar restul ii pastram pentru decor.

Pentru sos:  se curata usturoiul, se toaca marunt si se caleste cateva secunde in putin ulei. Se adauga rosia curatata de coaja si pasirata la blender. Lasam sa se caleasca 3-4 minut. Adaugam un praf de sare, chili, putina miere si amestecam. Impartim sosul in doua si-l punem in doua vase mici termorezistente. Peste sos asezam ardeii copti si umpluti cu amestecul facut anterior. Stropim cu putin ulei de dovleac ardeii (este optional), presaram putin cimbrisor deasupra, aruncam si cativa galbiori caliti peste ardei. Dam totul la cuptorul incins la 160-170 grade C, pentru maxim 15 minute. La final, daca doriti, puteti sa puneti patrunjel verde. Eu am ales sa pun restul de galbiori ramasi…

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

oanapl 1

25.07.2018, 23:29

Ce bine arata!

Rahela Velicu 1

27.07.2018, 20:33

katty 1

04.09.2021, 19:40

Ce bine arata! Si ce bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite