Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella

de simona72 in Retete Delikat, 1 Aug 2018 | 1224 vizualizari

 

Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Astazi va aduc o reteteta mai speciala de pui. De ce speciala? Eu zic ca e o mancare de duminica. Cand se aduna toata familia la masa, se asaza frumos mancarea tocmai scoasa din cuptor, iar aromele te imbie sa mananci cu pofta. E traditional la romani ca in zi de sarbatoare, de duminica, sa servim friptura. Fiecare o face cum doreste si cum pofteste, dar, in general, duminica cam toate gospodinele baga cate o tava de friptura in cuptor. De data asta am ales pui, pe care nu am evitat sa-l umplu cu hribi de padure. Pentru ca nu am avut proaspeti, am apelat la proviziile din congelator. Ca si garnitura ce poate fi mai simplu si mai gustos decat cartofii? I-am aruncat si pe ei in tava in care am asezat puiul, numai bine in felul acesta se patrund si mai bine aromele.
Ei, cand vine vorba de arome, aici avem de povestit! Prietenii de la Delikat au noua gama de produse cu ingrediente 100% naturale. Pe langa asta, gama este foarte variata, ceea ce pe mine nu poate decat sa ma incante. Desigur, gasiti si amestecuri gata facute, iar cele pentru carne sunt pe primul loc. Adica gama este diversificata, pentru carne de porc, pui, vita,chiftele, sarmale, gulas, etc… nici nu le stiu pe de rost pe toate. Recunosc ca de cele mai multe ori folosesc amestecurile gata preparate, dar atunci cand am timp, imi place sa amestec eu condimentele. Atunci cand gama mirodeniilor este diversificata, asa cum o are Delikat, e o placere sa te joci cu aromele.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr hribi (congelati am folosit eu)
  • Bulgarasi mici de mozzarella (aproximativ 100 gr)
  • 1 praf de sare
  • Piper boabe Delikat (sa fie proaspat rasnit)
  • Fulgi de chili Delikat
  • 1 lingurita chimbrisor Delikat
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt (pentru prospetime)
  • 1-2 catei de usturoi zdrobiti sau tocati marunt
  • In plus:
  • 30-40 gr unt
  • 1 lingura crema de branza cu ciuperci
  • ½ lingurita boia de ardei dulce Delikat
  • 1 lingurita amestec de condimente pentru pui Delikat
  • 1 praf de sare
  • Pentru garnitura:
  • 9-10 cartofi noi (marime medie)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • Aromele pentru cartofi: sare,piper proaspat rasnit Delikat, boia de ardei dulce Delikat, oregano, amestec de ierburi cu marar (din fiecare aproximativ ½ lingurita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella:

In primul rand pregatim puiul, il toaletam, il jumulim de eventualele pene mai mari sau mai mici ramase (daca este cazul, il putem parli la flacara aragazului), eu inlatur pielea de la gat in exces, tartita si varfurile aripilor. Spalat bine la interior si la suprafata, lasam puiul sa se zvante.


Pentru umplutura: punga cu hribi am scos-o de seara din frigider si am lasat-o peste noapte sa se dezghete. Am constatat ca sunt cam plini de apa, asa ca i-am strans usor intre palme. Am adaugat celelelate ingrediente si am amestecat compozitia. Cu aceasta compozitie am umplut puiul. Pasul urmator a fost sa-i leg picioarele incrucisate cu o sfoara de bucatarie pentru a evita sa iasa umplutura. La final am pus si un cartof sa fim si mai siguri ca umplutura nu se revarsa din pui…


Din unt, crema de branza si restul condimentelor am facut o pasta/crema. Am folosit-o la aromatizarea puiului la suprafata. Cum procedam? Cu degetele incercam cat mai usor sa desprindem pielea puiului, dar nu de tot. La fel de finut, tot cu degetele strecuram pasta atat pe sub piele cat si pe deasupra. Astfel puiul pregatit il asezam intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin ulei.


Pentru cartofi este la fel de simplu: spalam bine cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. In felul asta nu mai necesita sa fie curatati. Se stropesc cartofii cu putin ulei de masline, doar cat sa se prinda aromele de cartofi. Intr-un bol amestecam toate mirodeniile. Cu acest amestec aromatizam cartofii, apoi ii asezam in vasul cu pui. Dam la cuptorul incins la 180 grade C, pentru o ora si 30 minute. La jumatatea timpului eu l-am intors pentru a se rumeni pe toate partile.


Sa aveti pofta!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dantes 1

02.08.2018, 12:59

Foarte bun!

Bya Ralu 1

03.08.2018, 19:00

super

Ina 1

05.08.2018, 22:34

puiul tau se oua? )
Tare bun e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola