Spic de piersica

de mihaelar63 in Cocktail, 9 Ian 2018 | 1090 vizualizari

 

    Cam certata sunt eu cu alcoolul. Cand imi ofera cineva asa ceva, imi recit replica ,, M-am lasat de baut !!! "":D. Tentanta mi-a parut ideea de a servi un coktail slab alcoolic, dar aromat. In aceasta idee am pus mana pe o cutie de vodka poloneza Zubrowca ce sedea in dulap de vreo 8 ani  [ originala, parol ] Am preparat un coktail dupa pofta si ingrediente ce le aveam in preajma. Apoi am gustat si vodka fara suc. Are un gust deosebit si aromat. M-am informat si am aflat ce face diferenta fata de alte bauturi similare.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 100 ml vodka Zubrowka
  • 100 ml suc piersici
  • 1 lingura fresh proaspat de lamaie
  • gheata -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spic de piersica:


  1. Vodka se repartizeaza in doua pahare.

  2. Adaugati deasupra in mod egal sucul de piersica.

  3. In fiecare pahar puneti putina lamaie.

  4. Agitati bautura din interior cu ajutorul unui pai.

  5. Gustati si echilibrati gustul cu ajutorul ingredientelor date dupa plac.

  6. Adaugati gheata daca va place.

  7. Noi nu am pus ghiata pe motiv ca este iarna si sucul era suficient de rece.

 

TIPS-URI

1

Iata ce ne spune Wikipedia despre vodka Zubrowka Żubrówka este o vodcă produsă în Polonia cu aromă de ierburi (iarbă de zimbru/Hierochloe odorata), distilat din secară și îmbuteliată la 40%. Gustul său unic este dat de Galium odoratum (vinariță), vanilie, nucă de cocos și migdale. Distilatul de secarăeste aromat cu tinctură de iarbă de bizon (Hierochloe odorata), care dă spirtului culoarea gălbuie. Această iarbă crește în Pădurea Bialowieza și în altă parte. În mod tradițional în fiecare sticlă de Żubrówka este plasat un fir de iarbă de zimbru, deși acest lucru este în mare parte cu scop decorativ.

  • Zubrowka este probabil vodca cu povestea cea mai fascinanta din lumea tuturor marcilor de vodca din lume. Povestea ei incepe in padurea Bialowieza situata in nord estul Poloniei, avand o fauna si flora bogata, tinutul de bastina al Zimbrului, animalul national al Poloniei precum si emblema Zubrowka, literar tradusa ca fiind “Vodca Zimbrului”. Tot in padurea Bialowieza creste si "iarba zimbrului” singurul loc in care poate fi gasita, hrana preferata a zimbrului, venerata de localnici de secole ca fiind “iarba binecuvantata aromata”. Secretul Zubrowka consta in formula unica de preparare a sa. “Iarba Zimbrului” este atent culeasa cu mana in luna iunie a fiecarui an, iar la distilerie este apoi extrasa esenta sa aromatica pe parcursul a 6 zile. Esenta este apoi maturata in butoaie de stejar pentru 2 luni pentru ai conferi o aroma puternica si un buchet amplu. Vodca este produsa din “secara de iarna” de cea mai buna calitate cultivata in regiune de doar 40 de familii. Procesul implica 6 distilari, filtrare si adaugarea apei de izvor de la 60 metri adancime pentru a nu a afecta in niciun mod gustul. Apoi ia nastere blendul unic cu esenta ierbii zimbrului aflata la maturitate. Inainte de imbuteliere se adauga semnatura unica, un fir de iarba a zimbrului ce defineste personalitatea acesti vodci remarcabile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spic de piersica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lau 1

11.01.2018, 09:41

aromat si bun ca aperitiv

-Licurici- 1

11.01.2018, 10:33

dantes 1

12.01.2018, 09:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cocktail "curcubeu" de lamaie