Stafide de casa din struguri albi

de Ancutsa in Vegan / Raw vegan, 30 Sep 2018 | 1965 vizualizari

 

Am tot nimerit în ultima vreme stafide (cumpărate) râncede sau cu un gust neplăcut, aşa că m-am hotărât să mi le fac eu. Am întrebat-o pe mama cum făcea bunica, dar pentru că la apartament nu e ca la ţară, m-am adaptat şi le-am uscat la cuptor, cam în două zile, în mai multe reprize.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg struguri albi fără seminţe
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stafide de casa din struguri albi:


Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini.


Se răsfiră boabele pe o tavă cu hârtie de copt. Eu am încercat o serie cu hârtie şi o serie fără. Boabele conţinând apă, se lipesc de tavă şi au tendinţa să se ardă uşor, aşadar mie mi-a prins mai bine hârtia de copt.


Se încălzeşte cuptorul, apoi se face focul foarte mic. Se dă tava la cuptor şi se amestecă des în boabe. Se stinge focul, iar după ce se răceşte cuptorul, se repetă procedeul.


Pentru că nu am deshidrator, eu aşa usuc şi strugurii şi legumele: în mai multe reprize, ceea ce poate dura cam o zi-două.


Din 2 kg de struguri se obţin 160 g de stafide. E mult, e puţin? Pentru mine e suficient, pentru că am umplut o cutiuţă din aceea de la mascarpone. Le-am pus pe un şervet, în cutia pe care o ţin cu capacul închis. Am rămas surprinsă că sunt aşa de aromate şi de gustoase, nu se compară cu cele din comerţ.




P.S. La una dintre serii, am adăugat în tavă câteva prune şi nuci, şi ce gustoase au fost!





Timp de pregătire: 15 min


Timp de uscare: aprox 24 h


Porţii: 8



Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/stafide-de-casa-din-struguri-albi.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stafide de casa din struguri albi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

05.10.2018, 10:00

Ancutsa 1

07.10.2018, 18:02

Multumesc mult, Rocsi!

Ancutsa 1

07.10.2018, 18:02

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Halva ruseasca