Steak de porc cu sos vierge

de Rita Ilies in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2015 | 813 vizualizari

 

În ultima vreme am postat cam multe dulciuri și niciun fel principal, așa că azi am decis să vă prezint o rețetă simplă și cu o savoare inegalabilă.

Este un fel de mâncare care necesită mai puțin de 30 de minute pentru preparare. E consistent și de ce nu, sănătos. Se poate realiza cu carne de porc, vită și chiar pește și pentru că urmează perioada ”mieilor”, am să încerc și cu acest tip de carne. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru steak:
  • 600 g mușchiuleț de porc
  • un cubuleț de un
  • un fir de cimbru
  • sare de mare și piper
  • Ingrediente pentru sosul vierge:
  • 300 g roșii cherry
  • o mână de arpagic roșu
  • o mână de măsline kalamata fără sâmburi
  • 3 căței de usturoi
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • două linguri cu zeamă de lămâie
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • sare de mare ( sau himalaya )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steak de porc cu sos vierge:

Am condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill. Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat untul și cimbrul și am gătit-o aproximativ 7 minute.


Când carnea s-a pătruns am oprit focul și am acoperit tigaia cu un capac. În timp ce s-a gătit carnea, am pus arpagicul împreună cu uleiul de măsline într-o tigaie. Imediat ( arpagicul nu trebuie prăjit ) am adăugat și roșiile cherry tăiate pe jumătate, măslinele, sarea și piperul. Le-am tras la tigaie preț de 2-3 minute, apoi am adăugat usturoiul pisat și busuiocul mărunțit. Am stins cu zeama de lămâie. Am așezat totul pe 3 farfurii și am servit ca atare. Dacă aveți un vin bun, roșu, nu ezitați să-l serviți alături. Vă va încânta cu siguranță! Nu-i așa că vă tentează? :) Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Steak de porc cu sos vierge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

28.03.2015, 08:45

Arată intr-un mare fel!

dantes 1

28.03.2015, 09:19

Tare bun!

Rocsi 1

28.03.2015, 20:33

Mmmm, ce bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!