Steak de porc cu sos vierge

de Rita Ilies in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2015 | 3387 vizualizari

 

În ultima vreme am postat cam multe dulciuri și niciun fel principal, așa că azi am decis să vă prezint o rețetă simplă și cu o savoare inegalabilă.

Este un fel de mâncare care necesită mai puțin de 30 de minute pentru preparare. E consistent și de ce nu, sănătos. Se poate realiza cu carne de porc, vită și chiar pește și pentru că urmează perioada ”mieilor”, am să încerc și cu acest tip de carne. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru steak:
  • 600 g mușchiuleț de porc
  • un cubuleț de un
  • un fir de cimbru
  • sare de mare și piper
  • Ingrediente pentru sosul vierge:
  • 300 g roșii cherry
  • o mână de arpagic roșu
  • o mână de măsline kalamata fără sâmburi
  • 3 căței de usturoi
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • două linguri cu zeamă de lămâie
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • sare de mare ( sau himalaya )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steak de porc cu sos vierge:

Am condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill. Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat untul și cimbrul și am gătit-o aproximativ 7 minute.

Când carnea s-a pătruns am oprit focul și am acoperit tigaia cu un capac. În timp ce s-a gătit carnea, am pus arpagicul împreună cu uleiul de măsline într-o tigaie. Imediat ( arpagicul nu trebuie prăjit ) am adăugat și roșiile cherry tăiate pe jumătate, măslinele, sarea și piperul. Le-am tras la tigaie preț de 2-3 minute, apoi am adăugat usturoiul pisat și busuiocul mărunțit. Am stins cu zeama de lămâie. Am așezat totul pe 3 farfurii și am servit ca atare. Dacă aveți un vin bun, roșu, nu ezitați să-l serviți alături. Vă va încânta cu siguranță! Nu-i așa că vă tentează? :) Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Steak de porc cu sos vierge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

28.03.2015, 08:45

Arată intr-un mare fel!

dantes 1

28.03.2015, 09:19

Tare bun!

Rocsi 1

28.03.2015, 20:33

Mmmm, ce bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura hei-rup