Steluțe sărate a la Timea

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2014 | 3239 vizualizari

 

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să le ”prestez” le-a veni rândul acum. Sunt super faine și crocante. Mari modoficări al rețetei nu au fost, doar poate puțin ordinea operațiilor ;) plus ajutoarele din bucătăraie, tipic Mamei Zmeu ;)

 

INGREDIENTE

  • făină neagră BĂNEASA 200 g.,
  • făină albă 300 g.,
  • untură de porc 150 g.,
  • margarină Rama mit Butter 100 g.,
  • ou 1 bucată,
  • lapte grăsime 1,8% 100 ml.,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 linguriță
  • zahăr tos 1/2 linguriță,
  • sare de iodată 2 lingurițe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluțe sărate a la Timea:

De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă cu o jumătate de linguriță zahăr și o linguriță de făină. Se toarnă treptat laptele călduț și se lăsă la dospit.  Cele două feluri de făină se cern în bolul mixer-ului.

Se adaugă untura și margarina topită, oul, sarea și drojdia dospită, apoi se pornește mixerul la viteză moderată, amestecându-se cca 5 minute până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat elastic. Se lasă aluatul la dospit cca 20 de minute, apoi se întinde o foaie de cca. 3 mmm și se decupează forme de steluțe. Se așează steluțele pe o tavă tapetată cu pergament, apoi se ung cu oul bătut și se presară semințele din dotare.  Se coc în cuptorul preăncins, cca 15 minute la 180 grade.

După ce s-au răcit seteluțele sărate, se așează pe un platou și se servesc simple sau alături de un pahar cu vin sau bere după preferințe.

Spor și poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluțe sărate a la Timea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Merisor 1

01.01.2015, 16:39

Cat de bine arata!

Rocsi 1

01.01.2015, 20:39

Ce imi place sa le rontai!

mirela0911 1

01.01.2015, 22:01

Ce frumusele-s!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori