Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să le ”prestez” le-a veni rândul acum. Sunt super faine și crocante. Mari modoficări al rețetei nu au fost, doar poate puțin ordinea operațiilor ;) plus ajutoarele din bucătăraie, tipic Mamei Zmeu ;)
De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă cu o jumătate de linguriță zahăr și o linguriță de făină. Se toarnă treptat laptele călduț și se lăsă la dospit. Cele două feluri de făină se cern în bolul mixer-ului.
Se adaugă untura și margarina topită, oul, sarea și drojdia dospită, apoi se pornește mixerul la viteză moderată, amestecându-se cca 5 minute până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat elastic. Se lasă aluatul la dospit cca 20 de minute, apoi se întinde o foaie de cca. 3 mmm și se decupează forme de steluțe. Se așează steluțele pe o tavă tapetată cu pergament, apoi se ung cu oul bătut și se presară semințele din dotare. Se coc în cuptorul preăncins, cca 15 minute la 180 grade.
După ce s-au răcit seteluțele sărate, se așează pe un platou și se servesc simple sau alături de un pahar cu vin sau bere după preferințe.
Spor și poftă bună.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult