Steluțe sărate a la Timea

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2014 | 1073 vizualizari

 

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să le ”prestez” le-a veni rândul acum. Sunt super faine și crocante. Mari modoficări al rețetei nu au fost, doar poate puțin ordinea operațiilor ;) plus ajutoarele din bucătăraie, tipic Mamei Zmeu ;)

 

INGREDIENTE

  • făină neagră BĂNEASA 200 g.,
  • făină albă 300 g.,
  • untură de porc 150 g.,
  • margarină Rama mit Butter 100 g.,
  • ou 1 bucată,
  • lapte grăsime 1,8% 100 ml.,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 linguriță
  • zahăr tos 1/2 linguriță,
  • sare de iodată 2 lingurițe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluțe sărate a la Timea:

De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă cu o jumătate de linguriță zahăr și o linguriță de făină. Se toarnă treptat laptele călduț și se lăsă la dospit. Cele două feluri de făină se cern în bolul mixer-ului.


Se adaugă untura și margarina topită, oul, sarea și drojdia dospită, apoi se pornește mixerul la viteză moderată, amestecându-se cca 5 minute până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat elastic. Se lasă aluatul la dospit cca 20 de minute, apoi se întinde o foaie de cca. 3 mmm și se decupează forme de steluțe. Se așează steluțele pe o tavă tapetată cu pergament, apoi se ung cu oul bătut și se presară semințele din dotare. Se coc în cuptorul preăncins, cca 15 minute la 180 grade.


După ce s-au răcit seteluțele sărate, se așează pe un platou și se servesc simple sau alături de un pahar cu vin sau bere după preferințe.


Spor și poftă bună.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Steluțe sărate a la Timea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

merisor 1

01.01.2015, 16:39

Cat de bine arata!

Rocsi 1

01.01.2015, 20:39

Ce imi place sa le rontai!

mirela0911 1

01.01.2015, 22:01

Ce frumusele-s!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Rulada de omleta cu crema de branza Delaco