Steluțe sărate a la Timea

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2014 | 919 vizualizari

 

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să le ”prestez” le-a veni rândul acum. Sunt super faine și crocante. Mari modoficări al rețetei nu au fost, doar poate puțin ordinea operațiilor ;) plus ajutoarele din bucătăraie, tipic Mamei Zmeu ;)

 

INGREDIENTE

  • făină neagră BĂNEASA 200 g.,
  • făină albă 300 g.,
  • untură de porc 150 g.,
  • margarină Rama mit Butter 100 g.,
  • ou 1 bucată,
  • lapte grăsime 1,8% 100 ml.,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 linguriță
  • zahăr tos 1/2 linguriță,
  • sare de iodată 2 lingurițe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluțe sărate a la Timea:

De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă cu o jumătate de linguriță zahăr și o linguriță de făină. Se toarnă treptat laptele călduț și se lăsă la dospit. Cele două feluri de făină se cern în bolul mixer-ului.


Se adaugă untura și margarina topită, oul, sarea și drojdia dospită, apoi se pornește mixerul la viteză moderată, amestecându-se cca 5 minute până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat elastic. Se lasă aluatul la dospit cca 20 de minute, apoi se întinde o foaie de cca. 3 mmm și se decupează forme de steluțe. Se așează steluțele pe o tavă tapetată cu pergament, apoi se ung cu oul bătut și se presară semințele din dotare. Se coc în cuptorul preăncins, cca 15 minute la 180 grade.


După ce s-au răcit seteluțele sărate, se așează pe un platou și se servesc simple sau alături de un pahar cu vin sau bere după preferințe.


Spor și poftă bună.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Steluțe sărate a la Timea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

merisor 1

01.01.2015, 16:39

Cat de bine arata!

Rocsi 1

01.01.2015, 20:39

Ce imi place sa le rontai!

mirela0911 1

01.01.2015, 22:01

Ce frumusele-s!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci