Vinete cu sos pesto, gratinate

de Oana in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2010 | 4481 vizualizari

 

O garnitura super, super gustoasa, merge de minune cu o fripturica la gratar!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri sos pesto
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • o rosie coapta
  • cascaval ras
  • sare
  • busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos pesto, gratinate:

Vinetele se spala, se taie cotorul si apoi se taie pe jumatate, pe lung. Se cresteaza din loc in loc cu cutitul si se sareaza bine. Se lasa 20 de minute pana isi lasa zeama, apoi se spala bine cu apa rece. Se aseaza vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei de masline, apoi se intinde bine deasupra sosul pesto, din belsug. Se zdrobeste si usturoiul si se freaca bine vinetele. Se pun la cuptor, la foc potrivit, pana sunt coapte bine.


Intre timp se mixeaza bine rosia, fara piele si cotor, apoi se ung vinetele cu sosul de rosii, se presara cu cascaval ras si se mai pun 5-10 minute la cuptor, pana se topeste cascavalul.


Sunt extraordinare!!!

 

TIPS-URI

1

Ies mult mai bune daca se inveleste fiecare jumatate de vanata in folie de aluminiu si se coace asa. Ies mai suculente. Eu nu am mai avut atunci folie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos pesto, gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Oana 1

29.07.2010, 23:56

Ma bucur ca va plac! Nadina, sosul pesto l-am cumparat pt ca nu am gasit busuioc proaspat, altfel il faceam eu, se face f. usor. Mixezi cu blenderul vertical o legatura de busuioc cu cateva linguri ulei de masline, usturoi, sare si parmezan. Se mai pun seminte de pin, dar eu nu am gasit niciodata.....

Oana 1

29.07.2010, 23:56

PS: reteta e de la sefa mea de la serviciu Bestiala!

nadina73 1

30.07.2010, 11:18

ok oana,probabil e si foarte aromat de la busuiocmultumesc mult oana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante de cartofi