Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2012 | 6765 vizualizari

 

Reţeta e din cel mai recent număr al revistei ,,Secretele Bucătăriei,,.

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • 100 g caşcaval ras fin
  • 2 ouă
  • sare
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă de lapte
  • nuci zdobite
  • sare grunjoasă
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci:

Se pregăteşte un aluat din făina cernută, amestecată cu margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, caşcavalul ras şi un praf de sare. Se frământă până ce totul s-a omogenizat complet, apoi se dă la frigider 1 oră.

Se întinde în foaie potrivit de groasă pe masa pudrată cu făină. Se unge foaia cu gălbenuşul amestecat cu  laptele, se decupează cu forma specială steluţele, apoi se presară cu nuci şi sare grunjoasă.

Se coc pe hârtie specială cam 15 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu parizer si ciuperci