Stelute si braduti de Craciun

de Cris2711 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 5773 vizualizari

 

Insipratia de a le face am avut-o de la Nadea:),ii multumesc de idee,au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 gr. faina alba
  • 50 gr. amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 80 gr. unt moale
  • 3 linguri de lapte
  • 100 gr.zahar pudra
  • sare
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • dulceata de capsuni
  • Decor:
  • 1 ou
  • zahar pudra sau zahar grindina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute si braduti de Craciun:

Intr-un castron mare se adauga faina cu restul ingredientelor pentru aluat,se framanta bine ,apoi se impacheteaza in folie si se da la rece.

Am lasat la rece 2 ore,se intinde mult mai usor,pentru ca aluatul trebuie sa fie moale.

Cuptorul se preincalzeste la 180°C.

Se intinde aluatul,pe masa de lucru,se fac formele dorite ,se ung cu oul batut cu furculita si se ornamenteaza cu o pensula de bucatarie,apoi am decorat cu zahar grindina,se pun pe o tava la cuptor la 180°C,eu le-am lasat circa 10-12 minute.

A se supraveghea,se scot dupa preferinta,daca va plac mai deschise la culoare sau mai crocante.

Se scoate tava,dupa tava de la cuptor,se lasa la racit .Apoi se unesc,doua cate doua cu dulceata.

Sunt foarte bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute si braduti de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem