Stelute si braduti de Craciun

de Cris2711 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 5656 vizualizari

 

Insipratia de a le face am avut-o de la Nadea:),ii multumesc de idee,au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 gr. faina alba
  • 50 gr. amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 80 gr. unt moale
  • 3 linguri de lapte
  • 100 gr.zahar pudra
  • sare
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • dulceata de capsuni
  • Decor:
  • 1 ou
  • zahar pudra sau zahar grindina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute si braduti de Craciun:

Intr-un castron mare se adauga faina cu restul ingredientelor pentru aluat,se framanta bine ,apoi se impacheteaza in folie si se da la rece.

Am lasat la rece 2 ore,se intinde mult mai usor,pentru ca aluatul trebuie sa fie moale.

Cuptorul se preincalzeste la 180°C.

Se intinde aluatul,pe masa de lucru,se fac formele dorite ,se ung cu oul batut cu furculita si se ornamenteaza cu o pensula de bucatarie,apoi am decorat cu zahar grindina,se pun pe o tava la cuptor la 180°C,eu le-am lasat circa 10-12 minute.

A se supraveghea,se scot dupa preferinta,daca va plac mai deschise la culoare sau mai crocante.

Se scoate tava,dupa tava de la cuptor,se lasa la racit .Apoi se unesc,doua cate doua cu dulceata.

Sunt foarte bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute si braduti de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fulgi de ciocolata