Strudel cu branza si stafide

de Ela68 in Prajituri, 17 Apr 2014 | 15869 vizualizari

 

Daca ar trebui sa povestesc ceva despre acest aluat, n-as zice decat ca am gasit formula ideala. Nu este complicat, iar rezultatul ma multumeste pe deplin in sensul ca se obtine un strudel crocant ce se desface in foi. Atentia mare se cere atunci cand adaugam faina. Daca e prea multa, aluatul se va intinde greu si nu se va coace la mijloc. Daca e prea putina, va fi moale si va iesi compozitia din foiae. Cu prima ocazie, voi cantari exact cantitatea de faina si va voi spune exact ce tip de faina am folosit. Pana atunci, "faina cat cuprinde" pana ce se desprinde frumos de pe maini.

 

INGREDIENTE

    Ingrediente aluat :

  •     1 ou
  •     3 linguri otet
  •     4 linguri ulei
  •     1 ceasca mica cu apa calda
  •     1/4 lingurita sare
  •     faina cat cuprinde
  •     100 gr unt la temperatura camerei

    pentru umplutura :

  •     200 gr branza de vaci
  •     100 gr telemea
  •     1 ou
  •     50 gr stafide
  •     5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza si stafide:

1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat ( mai putin untul ) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se ruleaza pana obtinem un sul. Lasam la frigider cel putin o ora.


2. Intre timp, amestecam toate ingredientele pentru a obtine umplutura.


3. Scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in trei. Presaram masa de lucru cu faina si intindem cu sucitorul trei foi pe care le umplem cu amestecul de branza. Le rulam, avand grija sa bagam capetele in interior si le punem intr-o tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute la foc mediu.


Strudelul este gata cand se formeaza o crusta crocanta si frumos rumenita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Raluca57 1

30.04.2014, 19:16

Ce bine arata! Astept, totusi, cantitatea de faina, ar fi pacat sa-mi iasa altceva. Raluca

Ela68 1

30.04.2014, 21:34

incerc sa le fac zilele astea si revin cu info

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 11:34

grozave strudelele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!