Desert strudel cu branza si stafide

de Ela68 in Prajituri, 17 Apr 2014 | 31236 vizualizari

 

Daca ar trebui sa povestesc ceva despre acest aluat, n-as zice decat ca am gasit formula ideala. Nu este complicat, iar rezultatul ma multumeste pe deplin in sensul ca se obtine un strudel crocant ce se desface in foi. Atentia mare se cere atunci cand adaugam faina. Daca e prea multa, aluatul se va intinde greu si nu se va coace la mijloc. Daca e prea putina, va fi moale si va iesi compozitia din foaie. Cu prima ocazie, voi cantari exact cantitatea de faina si va voi spune exact ce tip de faina am folosit. Pana atunci, "faina cat cuprinde" pana ce se desprinde frumos de pe maini.

 

INGREDIENTE

Aluat :
  •     1 ou
  •     3 linguri otet
  •     4 linguri ulei
  •     1 ceasca mica cu apa calda
  •     1/4 lingurita sare
  •     faina cat cuprinde
  •     100 gr unt la temperatura camerei

 Umplutura :

  •     200 gr branza de vaci
  •     100 gr telemea
  •     1 ou
  •     50 gr stafide
  •     5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu branza si stafide:

1. Se amesteca toate ingredientele  pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se ruleaza pana obtinem un sul. Lasam la frigider cel putin o ora.

2. Intre timp, amestecam toate ingredientele pentru a obtine umplutura.

3. Scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in trei. Presaram masa de lucru cu faina si intindem cu sucitorul trei foi pe care le umplem cu amestecul de branza. Le rulam, avand grija sa bagam capetele in interior si le punem intr-o tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute la foc mediu.

Strudelul este gata cand se formeaza o crusta crocanta si frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Raluca57 1

30.04.2014, 19:16

Ce bine arata! Astept, totusi, cantitatea de faina, ar fi pacat sa-mi iasa altceva. Raluca

Ela68 1

30.04.2014, 21:34

incerc sa le fac zilele astea si revin cu info

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 11:34

grozave strudelele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza