Strudel cu branza si visine

de MotanLaOale in Prajituri, 12 Mar 2015 | 11020 vizualizari

 

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 400g foi placinta
  • 400g branza dulce de vaci
  • 500g visine
  • 9 linguri zahar
  • 50g stafide
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100g ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza si visine:

Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider).


Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron.


In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la omogenizare.


Se pun visinele peste sirop, intr-o craticioara, si se pune la foc mic cateva minute pana se ingroasa amestecul.


Se lasa la racit.


Branza se amesteca cu 2 oua, 5 linguri zahar, smantana, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele.


Se pune pe blatul de lucru o foaie de placinta, se unge cu ulei cu o pensula si se pune deasupra a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Pe partea scurta se pun 3 linguri din umplutura de visine, se ruleaza o data, se indoaie capetele in interior si se ruleaza toata.


Se procedeaza la fel si pentru urmatoarele doua foi care se umplu cu branza.


Pe planul de lucru se pune o foaie de placinta si se unge cu ulei (daca va ajug foile se pot pune si doua foi).


Se aseaza cele doua rulouri pe foaie, se intorc marginile si se ruleaza pana la capat.


Mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cata un rulou cu visine si unul cu branza.


Se aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie cu spatiu intre ele.


Se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 10 minute.


Se scot din cuptor si se ung bine cu galbenusul de ou amstecat cu o lingura de lapte.


Se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos.


Se scot din cuptor su se acopera cu un prosop de bucatarie umed.


Se lasa la racit.


Se portioneaza rece si se pot presara cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Este buna si cu alte fructe caise, zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

28.03.2015, 10:40

tarasmariana 1

31.03.2015, 18:52

Arata super!

MotanLaOale 1

31.03.2015, 19:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu crema de cafea
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine