Strudel cu branza si visine

de MotanLaOale in Prajituri, 12 Mar 2015 | 7171 vizualizari

 

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 400g foi placinta
  • 400g branza dulce de vaci
  • 500g visine
  • 9 linguri zahar
  • 50g stafide
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100g ulei pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza si visine:

Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider).


Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron.


In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la omogenizare.


Se pun visinele peste sirop, intr-o craticioara, si se pune la foc mic cateva minute pana se ingroasa amestecul.


Se lasa la racit.


Branza se amesteca cu 2 oua, 5 linguri zahar, smantana, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele.


Se pune pe blatul de lucru o foaie de placinta, se unge cu ulei cu o pensula si se pune deasupra a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Pe partea scurta se pun 3 linguri din umplutura de visine, se ruleaza o data, se indoaie capetele in interior si se ruleaza toata.


Se procedeaza la fel si pentru urmatoarele doua foi care se umplu cu branza.


Pe planul de lucru se pune o foaie de placinta si se unge cu ulei (daca va ajug foile se pot pune si doua foi).


Se aseaza cele doua rulouri pe foaie, se intorc marginile si se ruleaza pana la capat.


Mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cata un rulou cu visine si unul cu branza.


Se aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie cu spatiu intre ele.


Se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 10 minute.


Se scot din cuptor si se ung bine cu galbenusul de ou amstecat cu o lingura de lapte.


Se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos.


Se scot din cuptor su se acopera cu un prosop de bucatarie umed.


Se lasa la racit.


Se portioneaza rece si se pot presara cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Este buna si cu alte fructe caise, zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

28.03.2015, 10:40

tarasmariana 1

31.03.2015, 18:52

Arata super!

MotanLaOale 1

31.03.2015, 19:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.