RULADA CU CREMA DE ZMEURA

de Roda in Prajituri, 27 Iun 2009 | 5105 vizualizari

 

Este una din prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 100g.zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 1 zahar vanilinat,
  • 1 varf de cutit sare;
  • Pentru crema:
  • 5 linguri zahar,
  • 150g.piure de zmeura,
  • 5 foi de gelatina;
  • 200ml. frisca,
  • fructe pentru decor,
  • 2 lingurite zahar praf pentru ornat;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RULADA CU CREMA DE ZMEURA:

1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat.


2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea.


3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri.


4.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.


5.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se coace timp de 10 minute.Se scoate din tava, se rastoarna pe un servet umed, se scoate hartia si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.


6.Intre timp, se prepara crema:se pune pireul de zmeura pe foc, se lasa sa dea 2 clocote,se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si se amesteca bine.Se lasa la rece.


7.Se bate frisca cu 5 linguri de zahar ,apoi se adauga pireul de zmeura racit.Se pune crema rezultata pentru 30 de minute la rece.


8.Se umple blatul cu crema de zmeura si se ruleaza.Se da la rece pentru 1 ora, se orneaza cu crema si fructe intregi ,se presara cu zahar praf,se taie felii si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU CREMA DE ZMEURA" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:36

miam miam ce bunatateeee

elena1988 1

19.01.2011, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Dantelata