Prajitura multicolora

de Merisor in Prajituri, 10 Iul 2012 | 38345 vizualizari

 

foarte gustoasa si aspectoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie maro:
  • 350 g faina
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 250 g smantana
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • putina sare
  • Ingrediente foaie alba:
  • 6 albusuri
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri zahar
  • 200g nuca de cocos
  • putina sare
  • Ingrediente foaie galbena:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • putina sare
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • O budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 250 g zahar
  • 1 pachet de unt
  • 700 ml lapte
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Visine din dulceata,
  • stafide,
  • coaja de portocala si felii de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura multicolora:

Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine.

La foaia alba, albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos.

La foaia galbena se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga apa minerala, galbenusurile se freaca cu sare, se adauga uleiul se incorporeaza faina si se amesteca cu albusurile.

Crema de vanilie: se fierb toate ingredientele la foc moale, mai putin untul care se adauga cand se ia de pe foc(sau se poate adauga cand crema s-a racit amestecandu-l frecat cu mixerul) Eu am pus in crema  si coaja rasa de portocala.

Se aseaza foaia maro in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina, peste foaia maro se aseaza visinele scurse din dulceata sau compot, apoi foaia alba si in final foaia galbena peste care se presara cateva stafide care au fost tinute mai intai in apa. Se da la cuptor aproximativ 40-45 minute.

Se lasa la racit, se aseaza felii de portocala(de fapt feliile de portocala se taie in alte felii mai micute) apoi se toarna crema de vanilie si se orneaza cu ciocolata rasa Crema de vanilie capata o culoare usor portocalie de la coaja de portocala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura multicolora" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

03.11.2013, 19:37

felicia, mai multa atentie la formularea comentariilor, altfel risti banarea

Merisor 1

03.11.2013, 20:24

Felicia, dar nu te opreste nimeni sa cauti ceva mai simplu ))

Marci1961 1

04.11.2013, 14:16

SUPER....ABIA ASTEPT SA O FAC DE SARBATORI !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem