Prajitura multicolora

de merisor in Prajituri, 10 Iul 2012 | 32916 vizualizari

 

foarte gustoasa si aspectoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie maro:
  • 350 g faina
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 250 g smantana
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • putina sare
  • Ingrediente foaie alba:
  • 6 albusuri
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri zahar
  • 200g nuca de cocos
  • putina sare
  • Ingrediente foaie galbena:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • putina sare
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • O budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 250 g zahar
  • 1 pachet de unt
  • 700 ml lapte
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Visine din dulceata,
  • stafide,
  • coaja de portocala si felii de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura multicolora:

Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine.


La foaia alba, albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos.


La foaia galbena se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga apa minerala, galbenusurile se freaca cu sare, se adauga uleiul se incorporeaza faina si se amesteca cu albusurile.


Crema de vanilie: se fierb toate ingredientele la foc moale, mai putin untul care se adauga cand se ia de pe foc(sau se poate adauga cand crema s-a racit amestecandu-l frecat cu mixerul) Eu am pus in crema si coaja rasa de portocala.


Se aseaza foaia maro in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina, peste foaia maro se aseaza visinele scurse din dulceata sau compot, apoi foaia alba si in final foaia galbena peste care se presara cateva stafide care au fost tinute mai intai in apa. Se da la cuptor aproximativ 40-45 minute.


Se lasa la racit, se aseaza felii de portocala(de fapt feliile de portocala se taie in alte felii mai micute) apoi se toarna crema de vanilie si se orneaza cu ciocolata rasa Crema de vanilie capata o culoare usor portocalie de la coaja de portocala.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura multicolora" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

03.11.2013, 19:37

felicia, mai multa atentie la formularea comentariilor, altfel risti banarea

merisor 1

03.11.2013, 20:24

Felicia, dar nu te opreste nimeni sa cauti ceva mai simplu ))

Marci1961 1

04.11.2013, 14:16

SUPER....ABIA ASTEPT SA O FAC DE SARBATORI !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure