Desert rulada cu crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 24 Mar 2019 | 662 vizualizari

 

Un desert cu o combinatie irezistibila: ciocolata si visine!
Este o rulada umpluta cu ciocolata, taiata in felii mai groase peste care am pus cate un motz zdravan de frisca si ciocolata! Un deliciu!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg ulei

Pt. crema:

  • 100 g ciocolata lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lgt esenta de rom
  • visine congelate

Pt.ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • crema de ciocolata
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de ciocolata:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se presara faina amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma cu misca usoare de jos in sus.


Se toarna compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12-15 minute. Se scote din cuptor si se ruleaza asa fierbinte intr-un prosop ud. Se lasa la racit.


Crema: Intr-o cratita se pune ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca bine. Se adauga esenta de rom si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.


Asamblare: Se desface rulada cu grija. Se unge cu crema de ciocolata (pastram si pentru ornat) iar pe marginea care va fi la interior se asaza una langa alta visinele. Se ruleaza apoi strans pana se obtine rulada. Se lasa la rece pana a doua zi.


Se bate frisca si se pune alaturi de crema de ciocolata pastrata. Intr-o farfurioara se pune nuca macinata.


Se unge rulada cu un strat subtire de frisca apoi se taie in felii groase de doua degete. Se ia fiecare bucata si se da marginea prin nuca macinata. Se asaza culcate pe un platou. Intr-un posh se pune frisca batuta si crema de ciocolata apoi se fac moatze deasupra fiecarei bucati de rulada.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru o culoare mai intensa a cremei de ciocolata, folositi mai multa ciocolata amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

26.03.2019, 07:31

Imi place combinatia

mirela0911 1

26.03.2019, 09:34

Va multumesc pentru aprecieri!

Catalina L 1

29.03.2019, 17:55

ce desert frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felii de London