Prajitura "Petre Roman"

de nadina73 in Prajituri, 24 Oct 2010 | 51507 vizualizari

 

O prajitura foarte fina dar si migaloasa,insa si rezultatul e pe masura.....................super buna.Dupa ce l-am nascut pe cel mic Rares era singuru lucru ce imi doream sa mananc prajitura "Petre Roman" si imi facea mama saptamal cate 1 sau chiar 2 tavi,a fost o perioada chiar lunga de timp ,dupa care pauza,gata nu mai vroiam sa aud de ea.Acuma dat fiind faptul ca mama e la mine am profitat de ocazia si mi-a facut din nou prajiturica preferata

 

INGREDIENTE

Cantitatile sunt  pentru 1 foaie,insa prajitura are 3 foi

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de apa

Crema:

  • 200 g unt
  • 150 g zahar praf
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • 250 ml lapte caldut

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 200 g zahar

Caramel.

  • 300 g zahar cramelizat in 2 transe

Decor:ciocolata rasa sau bombonele

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Se coc 3 foi ,cantitatile sant pentru 1 foaie la ingrediente.

Se bat bine 3 albusuri apoi se pune zaharul 3 linguri si se mai bat bine ,dupa care se pune nuca macinata ,faina,galbenusurile ,apa si faina se amesteca usor cu o palete de jos in sus.Se pregateste tava cu hartie de copt,folie aluminiu sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se toarna compozitia in tava se niveleaza frumos dupa care se de la cuptor pentru 20 minute la 170 grade,acuma depinde si de cuptor

al meu e pe curent si difera mult ,dar ideea este ca trebui sa  se rumeneasca putin deasupra.

Se procedeaza la fel inca de doua ori.

Caramelul:

se ard in doua transe cate 150 g zaharl se caramelizeaza(sa nu se arda)si se intinde atunci fierbinte peste una din foi,dupa care se mai caramelizeaza  odata 150 g zahar si se pune pe cea de a doua foaie ,iar cea de a treia ramane goala.

Crema:

Se amesteca bine untul cu zaharul praf pana devine spuma.

3 galbenusuri se amesteca bine cu 3 linguri de faina si putin lapte caldut,sa nu se faca cocoloase dupa care se pune pe foc pana sa ingroasa(se face foarte repede)iar apoi se lasa la racit

Dupa ce pepul s-a racit se pune cate putin in untul cu zahar si se mixeaza bine pana se incorporeaza bine tot pepul.

Bezea:

Se bat bine 3 albusuri (ramane de la crema) cu 200 g zahar pe aburi aproximativ 15-20 minute pana se face ca si zapada.

Asamblare.

foiaia 1 ,caramel ,jumatate din crema dupa care foaia doi caramlizata si ea si apoi se pune cealalta jumamate de crema ,iar in final se pune foaia 3 peste care se pune bezeaua batuta bine cu zaharul pe aburi,iar la final se rade ciocolata sau bombonele de ciocolata

Se lasa pana a doua zi la temperatura camerei nu la rece ,pentru a se topi bine cramelul de pe foi.

PS:sincer eu am si taiat din ea ,nu am AVUT rabdare sa astept pana a doua zi.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Petre Roman"-0
Prajitura "Petre Roman"-1
Prajitura "Petre Roman"-2
Prajitura "Petre Roman"-3
Prajitura "Petre Roman"-4
Prajitura "Petre Roman"-5
Prajitura "Petre Roman"-6
Prajitura "Petre Roman"-7
Prajitura "Petre Roman"-8
Prajitura "Petre Roman"-9
Prajitura "Petre Roman"-10
Prajitura "Petre Roman"-11
Prajitura "Petre Roman"-12
Prajitura "Petre Roman"-13
Prajitura "Petre Roman"-14
Prajitura "Petre Roman"-15

COMENTARII (95)

diaconta

diaconta 1

18.11.2011, 14:27

Diana,pentru ca e ....in gat(ul) celui ce-o mananca

Cris2711

Cris2711 1

05.03.2012, 10:28

Diana,Dia

adry88

adry88 1

23.10.2013, 09:41

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!