Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 7887 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe site-ul papabun.ro

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 6 mere mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • Sos de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 1 galbenus
  • un plic zahar vanilat Bourbon(Dr.Oetker)
  • Pentru uns aluatul:
  • 20-30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel vienez cu mere si sos de vanilie:

Aluat:


Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.


Intre timp pregatim Umplutura:


Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete.


Intr-o o tigaie (de teflon) punem cele 2 linguri ulei, adaugam merele taiate cubulete si zaharul.


Le calim la foc mic pana cand scade sucul lasat iar zaharul se caramelizeaza. Stingem apoi focul si dam tigaia deoparte.


Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece.


Tapetam suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie subtirica de 4 mm.


Ungem toata suprafata aluatului cu unt topit si racit, apoi intindem umplutura de mere caramelizate.


Rulam cu grija aluatul si ii dam forma de U/corn mai mare sau cum dorim, apoi asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.


Ungem strudelul cu unt si dam tava la cumptorul preincalzit timp de 20-30 de minute.


Intre timp pregatim Sosul de vanilie:


Intr-un ibric punem 250 ml lapte la fiert.


Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si galbenusul, iar la final adaugam laptele si omogenizam.


Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul deoparte, turnam compozitia precedenta, punem din nou la foc amestecand continuu.


Ne rezulta un sos subtirel, de consistenta smantanii pentru frisca.


Dupa ce s-a mai racit putin taiem strudelul si il servim cu sos de vanilie.


Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel vienez cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:15

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 23:22

Gabytza

babi5 1

18.12.2014, 06:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din carne,ciuperci si ardei gras

de dantes 5

la 11:43

Tort cu afine si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 21:06

Shaorma cu de toate

de Lau 9

ieri la 19:40

Kefta tunisienne

de Criss 6

ieri la 11:06

RETETA RECOMANDATA
Strudele rapide cu mere