Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 5369 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe site-ul papabun.ro

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 6 mere mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • Sos de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 1 galbenus
  • un plic zahar vanilat Bourbon(Dr.Oetker)
  • Pentru uns aluatul:
  • 20-30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel vienez cu mere si sos de vanilie:

Aluat:


Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.


Intre timp pregatim Umplutura:


Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete.


Intr-o o tigaie (de teflon) punem cele 2 linguri ulei, adaugam merele taiate cubulete si zaharul.


Le calim la foc mic pana cand scade sucul lasat iar zaharul se caramelizeaza. Stingem apoi focul si dam tigaia deoparte.


Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece.


Tapetam suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie subtirica de 4 mm.


Ungem toata suprafata aluatului cu unt topit si racit, apoi intindem umplutura de mere caramelizate.


Rulam cu grija aluatul si ii dam forma de U/corn mai mare sau cum dorim, apoi asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.


Ungem strudelul cu unt si dam tava la cumptorul preincalzit timp de 20-30 de minute.


Intre timp pregatim Sosul de vanilie:


Intr-un ibric punem 250 ml lapte la fiert.


Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si galbenusul, iar la final adaugam laptele si omogenizam.


Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul deoparte, turnam compozitia precedenta, punem din nou la foc amestecand continuu.


Ne rezulta un sos subtirel, de consistenta smantanii pentru frisca.


Dupa ce s-a mai racit putin taiem strudelul si il servim cu sos de vanilie.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel vienez cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:15

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 23:22

Gabytza

babi5 1

18.12.2014, 06:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere din foietaj de casa