Suc de rosii

de divainbucatarie in Bulion, 17 Aug 2011 | 3209 vizualizari

 

Suc de rosii, savoare si culoare inchise intr-o sticla

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

Preparare suc de rosii:


Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele.


Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert intr-o oala cu fund dublu. Daca avem inele pentru inaltat oala, sau plita de tabla, ar fi bine sa le folosim pentru ca bulionul sa nu se prinda. Sarea si zaharul (dizolvat in 2 linguri apa fierbinte) le adaugam cand incepe sa scada sucul de rosii.


Fierbem cam 1- 1.5 ore, pana cand are consistenta pe care o dorim. Daca il lasam sa fie foarte consistent obtinem defapt bulion. Umplem sticlele spalate bine si sterilizate, punem 1 lingura ulei peste suc, apoi sigilam. Punem sticlele sa stea sub o patura pana a doua zi, apoi le putem pune in camara.


Spor la lucru!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

18.08.2011, 12:36

Multumesc eduard_09!

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:36

Wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Perfectiune

Bya Ralu 1

27.03.2013, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii