Suc de rosii

de divainbucatarie in Bulion, 17 Aug 2011 | 3135 vizualizari

 

Suc de rosii, savoare si culoare inchise intr-o sticla

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

Preparare suc de rosii:


Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele.


Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert intr-o oala cu fund dublu. Daca avem inele pentru inaltat oala, sau plita de tabla, ar fi bine sa le folosim pentru ca bulionul sa nu se prinda. Sarea si zaharul (dizolvat in 2 linguri apa fierbinte) le adaugam cand incepe sa scada sucul de rosii.


Fierbem cam 1- 1.5 ore, pana cand are consistenta pe care o dorim. Daca il lasam sa fie foarte consistent obtinem defapt bulion. Umplem sticlele spalate bine si sterilizate, punem 1 lingura ulei peste suc, apoi sigilam. Punem sticlele sa stea sub o patura pana a doua zi, apoi le putem pune in camara.


Spor la lucru!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

18.08.2011, 12:36

Multumesc eduard_09!

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:36

Wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Perfectiune

Bya Ralu 1

27.03.2013, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii