Sufleu de banane

de ianculubita in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 2169 vizualizari

 

Mamici,bunici,va recomand aceasta spuma buna buna de tot pentru copii si nu numai;mi se pare ca v-am mai spus, eu acum fac repetitii cu retete pentru copii,poate cine stie la vara am si eu langa mine,pentru putin timp e adevarat,micile mele nepotele si vreau sa le rasfat cum numai eu stiu s-o fac!!

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte
  • 350 g banane bine coapte
  • 50 ml sirop de artar sau miere de albine pentru cine nu are
  • 5 oua
  • 70 g unt
  • 1lingura amidon
  • 1pastaie de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 6 lingurite nuca de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de banane:

Turnam laptele intr-o cratita cu siropul de artar si pastaia de vanilie taiata pe lung iar cand incepe sa fiarba,dam vasul deoparte si scoatem pastaia;topim 50g unt intr-o craticioara,adaugam faina amestecata cu amidon iar cand incepe sa se coloreze,adaugam laptele cate putin amestecand cu un tel sa nu ramana cocoloase apoi lasam sa se raceasca foarte bine;


Facem un piure din banane,amestecam cu galbenusuri si crema de lapte iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.


Ungem 6 forme de sufleu cu unt,impartim compozitia si lasam la cuptor 30min fara sa deschidem usa iar dupa ce s-au facut,le servim cu cate o lingurita de nuca de cocos pusa deasupra.

 

TIPS-URI

1

cred ca v-ati dat seama ca nu e o reteta pentru copii foarte mici

2

sa nu le tineti mai mult in cuptor(eu am gresit)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

merisor 1

11.02.2014, 08:51

Minunat!

anca_rm 1

14.02.2014, 10:33

cat de bun trebuie sa fie acest desert

ianculubita 1

14.02.2014, 11:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca