Sufleu de banane

de ianculubita in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 1925 vizualizari

 

Mamici,bunici,va recomand aceasta spuma buna buna de tot pentru copii si nu numai;mi se pare ca v-am mai spus, eu acum fac repetitii cu retete pentru copii,poate cine stie la vara am si eu langa mine,pentru putin timp e adevarat,micile mele nepotele si vreau sa le rasfat cum numai eu stiu s-o fac!!

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte
  • 350 g banane bine coapte
  • 50 ml sirop de artar sau miere de albine pentru cine nu are
  • 5 oua
  • 70 g unt
  • 1lingura amidon
  • 1pastaie de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 6 lingurite nuca de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de banane:

Turnam laptele intr-o cratita cu siropul de artar si pastaia de vanilie taiata pe lung iar cand incepe sa fiarba,dam vasul deoparte si scoatem pastaia;topim 50g unt intr-o craticioara,adaugam faina amestecata cu amidon iar cand incepe sa se coloreze,adaugam laptele cate putin amestecand cu un tel sa nu ramana cocoloase apoi lasam sa se raceasca foarte bine;


Facem un piure din banane,amestecam cu galbenusuri si crema de lapte iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.


Ungem 6 forme de sufleu cu unt,impartim compozitia si lasam la cuptor 30min fara sa deschidem usa iar dupa ce s-au facut,le servim cu cate o lingurita de nuca de cocos pusa deasupra.

 

TIPS-URI

1

cred ca v-ati dat seama ca nu e o reteta pentru copii foarte mici

2

sa nu le tineti mai mult in cuptor(eu am gresit)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

merisor 1

11.02.2014, 08:51

Minunat!

anca_rm 1

14.02.2014, 10:33

cat de bun trebuie sa fie acest desert

ianculubita 1

14.02.2014, 11:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Aperitiv covridog cu cascaval

de Auras12 1

ieri la 18:07

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

RETETA RECOMANDATA
Gomboti altfel