Sufleu de cascaval cu ierburi

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 1306 vizualizari

 

Daca nu ati gustat telemeaua de capra de la Olympus, este imperios necesar sa o incercati. Toate branzeturile de capra sunt mult mai gustoase decat cele de oaie sau de vaca. Cascavalul este foarte usor amarui, insa cremos si tare bine se imbina cu ierburi si chimion.

 

INGREDIENTE

  • - 120 grame cascaval de capra;
  • - 35 grame faina integrala;
  • - 30 grame unt;
  • - 4 oua de casa;
  • - 3 frunze de salvie proaspata tocata;
  • - 100 ml lapte;
  • - 150 ml smantana 32 % grasime;
  • - doua piscaturi chimion;
  • - 1/2 lingurita ierburi de Provence;
  • - sare de mare;
  • - piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cascaval cu ierburi:

1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu.


2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare.


3. Se condimenteaza cu sare, piper, chimion, amestecul de condimente Herbs de Provence, salvia tocata si cascavalul razuit.


4. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se adauga in compozitia de cascaval, una cate una, amestecand, dupa care se adauga cu grija, albusurile.


5. Recipientele (5-6 boluri) se ung cu unt si se toarna compozitia pana la trei sferturi din capacitatea bolului.


6. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc pentru 20-25 minute.


7. Se servesc calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

03.06.2013, 09:59

Multumesc Any, danakarin, gaby

Sim0na 1

03.06.2013, 14:46

N-am incercat branzeturile din comert, dar telemea de capra am papat de la cioban, si tare buna este. Iar sambata am facut iaurt din lapte de capra.. o bunatate!
Preparatul arata super!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

04.06.2013, 09:31

Multumesc Simona, ce bine de tine ca ai acces la sursa sigura!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite gratinate