Sufleu de cascaval cu ierburi

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 2191 vizualizari

 

Daca nu ati gustat telemeaua de capra de la Olympus, este imperios necesar sa o incercati. Toate branzeturile de capra sunt mult mai gustoase decat cele de oaie sau de vaca. Cascavalul este foarte usor amarui, insa cremos si tare bine se imbina cu ierburi si chimion.

 

INGREDIENTE

  • - 120 grame cascaval de capra;
  • - 35 grame faina integrala;
  • - 30 grame unt;
  • - 4 oua de casa;
  • - 3 frunze de salvie proaspata tocata;
  • - 100 ml lapte;
  • - 150 ml smantana 32 % grasime;
  • - doua piscaturi chimion;
  • - 1/2 lingurita ierburi de Provence;
  • - sare de mare;
  • - piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cascaval cu ierburi:

1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu.


2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare.


3. Se condimenteaza cu sare, piper, chimion, amestecul de condimente Herbs de Provence, salvia tocata si cascavalul razuit.


4. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se adauga in compozitia de cascaval, una cate una, amestecand, dupa care se adauga cu grija, albusurile.


5. Recipientele (5-6 boluri) se ung cu unt si se toarna compozitia pana la trei sferturi din capacitatea bolului.


6. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc pentru 20-25 minute.


7. Se servesc calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

03.06.2013, 09:59

Multumesc Any, danakarin, gaby

Sim0na 1

03.06.2013, 14:46

N-am incercat branzeturile din comert, dar telemea de capra am papat de la cioban, si tare buna este. Iar sambata am facut iaurt din lapte de capra.. o bunatate!
Preparatul arata super!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

04.06.2013, 09:31

Multumesc Simona, ce bine de tine ca ai acces la sursa sigura!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

Desert prajitura belea de buna

pe 14.06 la 17:32

RETETA RECOMANDATA
Foietaj rasucit