Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2014 | 3924 vizualizari

 

Această reţetă este o idee marca „Bucătar de ocazie” (no :), care s-a născut din dorinţa de a utiliza nişte tortilla wraps (ce staţionau stinghere prin cămară) într-un mod inedit, înainte să uit de ele până când aveau să expire; şi să le transform într-un mic dejun pentru copiii mei care adoră orice experiment culinar (cel puţin, pe cele făcute de moa :)...

 

INGREDIENTE

  •  3 tortilla wraps
  •  1 conservă cu amestec de legume mexicane
  •  câteva roşii cherry
  •  2 ouă
  •  3 linguri smântână
  •  3-4 linguri caşcaval ras
  •  sare, piper negru - după gust
  •  1 linguriţă rasă piper cayenne (chilli) măcinat
  •  fructe de chimion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla:

Tortillas se taie în patru părţi egale. Din câte două sferturi se formează câte un pahar. Rezultă 6 pahare, care se aşează în forme de brioşe (sau în scobiturile unei tăvi de brioşe), unse cu unt sau (cum am făcut eu) tapetate cu folie de aluminiu (asta ca să nu se lipească şi să poată fi scoase uşor din formă). Cele două părţi ale paharului trebuiesc îmbinate cu atenţie, pentru a nu se scurge compoziţia care se prepară astfel:

Ouăle se bat bine cu smântâna, se adaugă în legumele mexicane, bine scurse, şi se amestecă. Se adaugă caşcavalul ras, sarea, piperul negru şi piperul cayenne. Se pune această compoziţie în paharele de tortilla, se aşează deasupra jumătăţi de roşii cherry, se presară chimion şi se dă totul la cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 minute.

Se pot servi ca mic dejun, aperitiv sau ca o gustare târzie de seară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

24.02.2014, 21:10

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:32

Arata super!

simonacallas 1

16.03.2014, 19:05

Motanel, Bya, Alexandra, Rocsi, Alina, va multumesc mult si va cer iertare ca n-am raspuns mai devreme, nu stiu cum mi-a scapat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecel