Sultani

de Anamaria7 in Dulciuri, 25 Aug 2009 | 1840 vizualizari

 

Prajiturele... saratele... nici una, nici alta. Dar gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 225g faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 20g margarina moale
  • 2 lg zahar
  • 55g stafide
  • 2 lg seminte de floarea soarelui sarate
  • 150g iaurt
  • 2-3 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sultani:

Cuptorul se incinge la 200 C, iar tava se tapeteaza cu unt si faina sau se intinde o hartie de copt.


Faina se amesteca bine cu praful de copt, apoi se incorporeaza margarina amestecand cu degetele. Se adauga zaharul, stafidele si jumatate din cantitatea de seminte de floarea soarelui si se amesteca bine. Apoi se pune si iaurtul si se framanta aluatul putin. Cele 2-3 lg de lapte se folosesc doar daca aluatul e prea tare, el oricum ramane putin lipicios (mie nu mi-au trebuit).


Aluatul se intinde cu facaletul pe o suprafata presarata cu faina, intr-o foaie de 1.5-2cm grosime. Din foaie se taie cu paharel/forma speciala si se pun in tava la 1cm distanta. Cu o pensula, formele se ung cu lapte si se presara restul semintelor. Se tin in cuptor 10-12 minute, pana cand s-au ridicat si devin usor maronii.


Se iau din tava cu o spatula de metal si se pun la racit pe un gratar.

 

TIPS-URI

1

se pot unge cu lapte amestecat cu galbenus pentru a deveni aurii puternic (eu nu am pus galbenus, de aceea au ramas mai albe)

2

se pot servi taiate in jumatate (sandvis), cu unt si dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Sultani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine