Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

de Rita Ilies in Supe, 30 Mar 2015 | 2724 vizualizari

 

Vreți să vă spun câteva secrete despre ghebe?

Ghebele sau opinticile, cum li se mai spun, conțin lecitină, ceea ce ajută la reducerea depunerii de colesterol în organism. Acesta este un lucru foarte bun. Să nu uităm că această minunată ”carne a pământului” îmbunătățește acuratețea vizuală, conține acid folic, vitamine din grupul B și chiar vitamina D. Într-o mână de ghebe găsim mai mult potasiu decât într-o portocală, acesta lucru ajutând la reglarea tensiunii arteriale.

Eu sunt carnivoră convinsă, dar ”carnea pământului” e delicioasă în felul ei, tocmai de aceea este una din preferatele mele. E ușoară, e consistentă și cel mai important, conține ”carne”. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g ghebe ( se pot folosi alte ciuperci de pădure sau pleurotus )
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 150 g orez ( eu am folosit orez basmati și roșu )
  • un morcov potrivit
  • două felii de ardei tăiate cubulețe
  • 150-200 ml iaurt
  • zeamă de lămâie
  • sare și piper roșu
  • 50 ml ulei de porumb
  • verdeață de mărar și pătrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure:

 Într-o oală am pus la fiert orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci dacă folosiți alt tip de orez fierbeți-l după instrucțiunile de pe ambalaj, astfel încât să nu fie prea fiert și sfărâmicios.      4

Prazul și morcovul i-am tăiat julien, i-am pus la călit în uleiul de porumb împreună cu puțină apă. Am presărat sare și am stors zeamă de lămâie.  Am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic aproximativ 15 minute, adăugând din când în când câte un pic de apă.      

Am pus în oală ciupercile tăiate și ardeiul, după care am adăugat legumele călite. Le-am lăsat la foc moale vreo 5 minute, apoi am adăugat iaurtul. La final, am îmbogățit gustul cu puțină sare și piper roșu, am presărat verdețurile, et voilà!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

31.03.2015, 13:50

Trebuie sa incerc si eu ciorba cu ciuperci, nu am mancat niciodata!

Panacris 1

05.04.2015, 22:03

Rita Ilies 1

05.04.2015, 22:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole uscata