Supa cu zdrente

de abetina in Supe, 15 Iul 2018 | 6798 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru supa:
  • 2 bucati rasol de cocos de tara
  • 3 cepe
  • 1/2 radacina de telina
  • 4 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • Ingrediente pentru taitei:
  • 150 gr faina de grau
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu zdrente:

 Mod de preparare pentru taitei:
  Se pune intr-un vas putina faina, un ou, putina sare si putin piper macinat, se framanta un aluat foarte tare. Se spune ca acest aluat este aluatul unei femei zgarcite care facea in casa taitei doar cu ou, sare si faina si din ei pregatea mancarurile din casa, nu punea apa in aluat sa nu fie mult, sa fie putin si bun. Eu zic ca este asa cum zicea ea, "putin si bun", asa pregatea bunica, mama si eu dupa ele, putin si bun!
  Se intinde aluatul pe masa de lucru in foaie subtire, se presoara faina peste foaie, se ruleaza si se taie fideluta foarte subtiri, dupa care se imprastie pe masa sa se desprinda unii de altii si se pun in supa cand aceasta va fi gata.


 Mod de preparare pentru supa:
   Se pun bucatile de rasol de cocos la fiert, se trag cateva clocote, atat cat sa putem spumui supa, apoi se adauga legumele taiate dupa preferinta, mai putin ceapa care se pune intreaga. Se pune apa cam cat sa cuprinda toate legumele, se adauga sare dupa gust si se fierbe la foc potrivit, daca se poate cu capac peste oala. Cand carnea si legumele sunt fierte, se strecoara supa si se adauga taietei facuti in casa, se lasa la fiert cam 10 minute la foc potrivit cu capac peste oala, dupa care se opreste focul si se adauga un ou batut, dar nu prea batut, este bine sa fie pus si fara sa fie batut, doar sa fie amestecat in oala cu o furculita in momentul cand se da drumul in oala si asa zdrentele vor iesi mai mari si mai in evidenta. Se serveste cu ardei iuti murati.

Sa aveti pofta, dragilor!
  

TIPS-URI

1

Din carne se poate face o friptura cu un piure din legumele fierte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu zdrente" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris