Supa crema de legume coapte

de CameliaR in Supe, 11 Dec 2018 | 9709 vizualizari

 

In ultimul timp nu am mai mancat prea multa carne. De  cateva zile tot poftesc la o supa crema. Asa ca astazi m-am pus pe treaba. Am fost in oras si mi-am cumparat toate necesare, Traficul in aceasta perioada este incredibil de aglomerat, dar nu am cedat. :) Ajunsa acasa, mi-am facut o ciocolata calda si m-am apucat de treaba. Ca si sursa de insipiratie am folosit o reteta de la Jamila. Pe langa ingredientele pe care ea le-am folosit eu am mai adaugat cateva ingrediente (ardeiul kapia si mai multi cartofi dulci). Reteta nu este una deloc complicata si o poate pregati si cel mai nepriceput. Mi-a iesit o cantitate destul de mare. Timp de 3 zile o sa am ce manca la cina. Eu am servit-o cu smantana. Aceasta supa crema este recomandata si persoanelor vegetariene, vegane sau cele care tin post. Crutoanele au fost suficiente pentru doua portii. Asadar, daca doriti ceva usor, delicios si cu un gust usor dulce, va recomand cu drag aceasta supa crema. 
 

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi dulci
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 3 cepe rosii
  • 3 cepe albe
  • 3 morcovi
  • 1 praz
  • 3 cartofi albi
  • 2 ardei kapia
  • 2 ardei grasi
  • 6 rosii cherry sau 2 rosii mari
  • 7 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, cimbru
  • patrunjel
  • Crutoane:
  • 200 g paine taiata cubulete
  • 3 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • piper si sare
  • smantana pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume coapte:

Curatam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii de usturoi si cateva fire de patrunjel. Punem putina sare, piper si cimbru. Adaugam cele 3 linguri de ulei si amestecam legumele. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Coacem timp de 60 -90 minute. Incercam legumele cu o scobitoare sau cu varful cutitului.

Intre timp pregatim crutoanele.

Taiem painea in cuburi potrivite. 

Intr-un chopper punem uleiul, cateva fire de patrunjel si cateii de usturoi curatati. Adaugam sare si piper dupa gustam. Pulsam de cateva ori pana obtinem o pasta. Turnam pasta obtinuta peste bucatelele de paine. Le amestecam usor. Puteti sa le pregatiti atat in cuptor cat si intr-o tigaie. Eu le-am facut in tigaie. Am adaugat crutoane in tigaie si le-am rumenit frumos pe ambele parti. 

Ne intoarcem la legume. 

Dupa ce s-au copt la cuptor, trebuie sa le scoatem si sa curatam usturoiul de coaja. Punem legumele intr-o oala impreuna cu usturoiul curatat. Adaugam 3 - 4 litri de apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere legumele. Lasam sa fiarba timp de 10 minute. Luam oala de pe foc si cu un blender pasam legumele pana obtinem o compozitie fina. Adaugam treptat apa fierbinte pana obtinem consistenta dorita. Adaugam sare si piper dupa gust. Eu am servit aceasta supica cremoasa cu smantana si crutoane. Puteti sa o serviti si ca atare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte cu afumatura- la Blenderul Oster